Κυβέρνηση: Προσπάθεια συσπείρωσης της ΝΔ η δήλωση Μητσοτάκη περί μομφής

Ως μια απέλπιδα προσπάθεια να συσπειρώσει την Κοινοβουλευτική του Ομάδα, τη ΝΔ χαρακτήρισε κυβερνητικό στέλεχος, τη δήλωση του Κυριάκου Μητσοτάκη στη συνέντευξή του στο Action 24, ότι είναι ανοιχτό το ενδεχόμενο να καταθέσει πρόταση δυσπιστίας κατά του Πάνου Καμμένου, με αφορμή την πώληση βλημάτων στη Σαουδική Αραβία. Μάλιστα ο κ. Μητσοτάκης είπε ότι η υπόθεση χρήζει δικαστικής διερεύνησης.

Το κυβερνητικό στέλεχος πρόσθεσε ότι στην κυβέρνηση αναμένουν από τον κ. Μητσοτάκη να καταθέσει την πρόταση μομφής. Μάλιστα, έκρινε ότι ο πρόεδρος της ΝΔ «κάνει το ένα λάθος πίσω από το άλλο και προσπαθεί με πρωτοβουλίες άνευ αντικείμενου» να συσπειρώσει την ΚΟ της ΝΔ βάζοντας διαρκώς αυτογκόλ.

Την Παρασκευή ο πρόεδρος της ΝΔ επισήμανε ότι «υπάρχει μείζον ζήτημα με τον κ. Καμμένο, όχι μόνο τώρα, υπήρχε εδώ και καιρό. Η υπόθεση αυτή με τη Σαουδική Αραβία χρήζει διερεύνησης, χρήζει και δικαστικής διερεύνησης».

Όσον αφορά το ενδεχόμενο πρότασης δυσπιστίας, ο Κυριάκος Μητσοτάκης απάντησε πως «όλα τα όπλα τα κοινοβουλευτικά είναι στο τραπέζι. Θεωρώ, όμως, ότι επανειλημμένα ο κ. Καμμένος έχει εκθέσει τη χώρα, έχει δημιουργήσει πάρα πολλά προβλήματα προφανώς στον εταίρο του και όσο ο εταίρος του τον καλύπτει, όσο ο κ. Τσίπρας τον καλύπτει, τόσο είναι συνένοχος στις πράξεις και στις παραλείψεις του κ. Καμμένου».

Την Παρασκευή η ΝΔ ζήτησε παρέμβαση της Δικαιοσύνης για να εξετάσει το ρόλο του Έλληνα επιχειρηματία Βασίλη Παπαδόπουλου και τις σχέσεις του με τον Πανό Καμμένο για την πώληση των βλημάτων στη Σαουδική Αραβία.

Ο υπουργός Εθνικής Αμυνας επέμεινε μέσω του ΣΚΑΪ ότι «ο κ. Παπαδόπουλος εκτελεί χρέη εκπροσώπου της Σαουδικής Αραβίας στην Ελλάδα» παρουσιάζοντας σχετικό έγγραφο. Ωστόσο,  σύμφωνα με την αξιωματική αντιπολίτευση, το συγκεκριμένο έγγραφο αναφερόταν σε άλλη αγοραπωλησία πολεμικού υλικού.

H NΔ έθεσε την Παρασκευή τα εξής ερωτήματα προς απάντηση:

-Τελικά ποια χώρα εκπροσωπεί ο κ. Παπαδόπουλος την Σαουδική Αραβία, την Ιορδανία ή κάποια άλλη;

-Έναντι ποίου κράτους διαπραγματευόταν με τον κ. Καμμένο, όταν είναι πλέον προφανές ότι έχει στενότερες σχέσεις με τον κ. Καμμένο παρά με τα κράτη που τάχα εκπροσωπεί;

-Έγινε έρευνα για το ποιόν πράγματι εκπροσωπεί;

-Έχει κάνει κι άλλη συμφωνία ο κ. Καμμένος με τον κ. Παπαδόπουλο; Έχουν γνώση οι αμερικανικές αρχές για την πώληση υλικού ΜΚ82 με δεδομένο ότι χρειάζεται άδεια για την μεταπώληση;

-Το Υπουργείο Εξωτερικών ποια σχέση έχει με το θέμα; Ποιά είναι η άποψη του κ. Κοτζιά για το θέμα; Υπάρχει ή δεν υπάρχει σχετική αλληλογραφία στο ΥΠΕΞ;
Πηγή: skai.gr