Μαξίμου προς στρατηγικούς κακοπληρωτές: Θα πληρώνεις

«Η υποχρέωση να πληρώνουν οι στρατηγικοί κακοπληρωτές τα χρέη τους στις τράπεζες είναι σταθερή θέση της κυβέρνησης, και φυσικά και του υπουργού Οικονομικών» επισημαίνει το Μαξίμου, μετά την απόφαση για νομική προστασία των συμβολαιογράφων, που τελευταία δέχονται επιθέσεις.

Με τις μνήμες του «δεν πληρώνω» να είναι ακόμα νωπές, η κυβέρνηση διαβεβαιώνει ότι «θα λάβει όλα τα μέτρα, ώστε να μην κρύβονται αυτοί οι στρατηγικοί κακοπληρωτές πίσω από επιθέσεις κατά συμβολαιογράφων».

Σε κοινή σύσκεψη στο υπουργείο Δικαιοσύνης, αποφασίστηκε μεταξύ άλλων, αυτεπάγγελτη δίωξη για τα εγκλήματα σε βάρος των συμβολαιογράφων, και όχι κατόπιν μηνύσεώς τους όπως ισχύει ως σήμερα. Αυξημένα μέτρα ασφάλειας σε Ειρηνοδικεία Αθήνας Θεσσαλονίκης και σε άλλες πόλεις όπου θα διενεργούνται πλειστηριασμοί. 

Την ανησυχία της κυβέρνησης για το «πάγωμα» των πλειστηριασμών από τους συμβολαιογράφους εξέφρασε νωρίτερα ο Ευκλείδης Τσακαλώτος κατά τη συνεδρίαση της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΣΥΡΙΖΑ. Οι συμβολαιογράφοι μέχρι στιγμής έχουν αναστείλει τους πλειστηριασμούς ώς το τέλος του έτους. 



Πηγή: skai.gr