Κλείσιμο

Στις 3 Ιουλίου συζήτηση για τη συμφωνία του Eurogroup

Στις 11 το πρωί της μεθεπόμενης Δευτέρας 3 Ιουλίου, αναμένεται σύμφωνα με κοινοβουλευτικές πηγές, η διεξαγωγή της προ ημερησίας διατάξεως συζήτησης στη Βουλή για τα αποτελέσματα του πρόσφατου κρίσιμου Eurogroup.

Η συζήτηση σε επίπεδο πολιτικών αρχηγών θα διεξαχθεί κατόπιν αιτήματος του προέδρου της ΝΔ, Κυριάκου Μητσοτάκη, που έχει καλέσει τον πρωθυπουργό να απολογηθεί στη Βουλή για τη διαπραγμάτευση με τους δανειστές προκειμένου όπως σημειώνει να ενημερωθεί επίσημα ο ελληνικός λαός.

Παρότι η υλοποίησή της φαίνεται να καθυστερεί χρονικά αναμένεται με ιδιαίτερο ενδιαφέρον λόγω της σύγκρουσης κορυφής στο πεδίο της οικονομίας και το τι μέλλει γενέσθαι για τη χώρα.

Σύνθημα για την επανεκκίνηση της οικονομίας, αλλά και για την πολιτική επανεκκίνηση της κυβέρνησης, επιχείρησε να δώσει ο πρωθυπουργός στην ομιλία του στο υπουργικό συμβούλιο μετά τη συμφωνία. Ο κ. Τσίπρας κατέστησε σαφή την πρόθεσή του να αναδείξει και πάλι «σκοτεινές υποθέσεις» διαφθοράς, ενώ έβαλε στο στόχαστρο τα Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης. 

«Η ολοκλήρωση της αξιολόγησης είναι θετική έκβαση, αλλά η καθυστέρηση στο κλείσιμο κόστισε στην οικονομία πάνω από 5 δισεκ. ευρώ και νέα μέτρα λιτότητας θα ισχύσουν έως το 2022» δήλωσε στο μεταξύ στον ΣΚΑΪ ο τομεάρχης Οικονομικών της ΝΔ Χρήστος Σταϊκούρας.

Πηγή: skai.gr - Ναντίν Χαρδαλιά