Κλείσιμο

Νομοθετική ρύθμιση για μονιμοποίηση συμβασιούχων προανήγγειλε ο Σκουρλέτης

Ζήτημα χρόνου πρέπει να θεωρείται η νομοθετική ρύθμιση για τη μονιμοποίηση συμβασιούχων, καθώς ο Πάνος Σκουρλέτης προανήγγειλε την κατάθεσή της το επόμενο διάστημα, προϊδεάζοντας τα κόμματα της αντιπολίτευσης ότι θα κληθούν όλοι να πάρουν ξεκάθαρη θέση.

Στον απόηχο των δηλώσεων που έκανε χθες περί δυνατότητας μονιμοποίησης 30.000 συμβασιούχων, ο Υπουργός Εσωτερικών, επανέλαβε την πρόθεση της κυβέρνησης για προώθηση σχετικής νομοθετικής ρύθμισης, ώστε να αποκατασταθούν όπως είπε οι αδικίες σε βάρος συμβασιούχων που στην πραγματικότητα καλύπτουν πάγιες και διαρκείς ανάγκες και να μπει τέλος στην «ομηρία τους».

Άφησε, δε, να εννοηθεί ότι η επικείμενη ρύθμιση δεν θα αφορά μόνο όσους απασχολούνται με συμβάσεις στον τομέα της καθαριότητας κι εκείνους οι συμβάσεων των οποίων παρατάθηκαν έως το τέλος του 2017.

«Η κυβέρνηση έχει αυξημένη ευαισθησία στο θέμα συμβασιούχων και ν μιλάω μόνο για την καθαριότητα κι όσων παρατάθηκαν οι συμβάσεις, αλλά αναφέρομαι στο πέλαγος, στην πανσπερμία συμβασιούχων που είναι πολλές χιλιάδες σε δήμους και δημόσιο κι είμαστε υποχρεωμένοι ως πολιτεία - όχι μόνο ως κυβέρνηση - να δώσουμε μία λύση επιτέλους στην ομηρία τους», σημείωσε αρχικά ο Πάνος Σκουρλέτης.

Ο ίδιος δήλωσε ρητά ότι η κυβέρνηση και το Υπουργείο Εσωτερικών έχουν αυτή την πρόθεση, προσθέτοντας ότι: «Βρισκόμαστε σε επεξεργασία μίας πρότασης, που θα την παρουσιάσουμε σε όλα τα κόμματα, ώστε να συναινέσουμε, για να ορθολογικοποιηθεί η κατάσταση. Γιατί δεν μπορεί να είναι υπό καθεστώς σύμβασης επί δεκαετίες άνθρωποι που καλύπτουν πάγιες και διαρκείς ανάγκες. Θα τα συζητήσουμε αναλυτικά στο αμέσως προσεχές διάστημα».
Πηγή: Ναντίν Χαρδαλιά