Κλείσιμο

Σταϊκούρας: Κίνδυνος πολιτικού πνιγμού της κυβέρνησης

Το «καράβι» της κυβέρνησης «μπάζει από παντού νερά», και το ενδεχόμενο «πολιτικού πνιγμού» έχει υψηλές πιθανότητες επισημαίνει σε συνέντευξή του στην «Ημερησία» ο τομεάρχης οικονομικών της Νέας Δημοκρατίας Χρήστος Σταϊκούρας.

Ξεκαθαρίζει ότι η ΝΔ δεν θα δώσει «δεκανίκι»
στην κυβερνητική αναποτελεσματικότητα, δεν θα γίνει συνενοχή στην κυβερνητική αποτυχία, ανικανότητα και αλαζονεία και δεν θα ψηφίσει νέα δημοσιονομικά μέτρα.

«Είναι βέβαιο ότι θα εφαρμοστούν νέα μέτρα λιτότητας, όπως είναι η μείωση του αφορολόγητου και των συντάξεων. Αυτά θα έρθουν να προστεθούν στα 9 δισεκατομμύρια ευρώ μέτρα που έχει ήδη λάβει η σημερινή κυβέρνηση. Συνεπώς όχι μόνο δεν έχουμε το τέλος της λιτότητας, αλλά έχουμε την επέκταση και τη μονιμοποίησή της» τονίζει.

Κρίνει εφικτή την υλοποίηση των προγραμματικών δεσμεύσεων της ΝΔ για μείωση συγκεκριμένων φορολογικών συντελεστών ακόμη και αν οι δανειστές εμμείνουν στη θέση τους για υψηλά πρωτογενή πλεονάσματα.

Διευκρινίζει ότι η ΝΔ πιστεύει ότι «η επίτευξη υψηλών πρωτογενών πλεονασμάτων και η διατήρησή τους για πολλά χρόνια, ιδιαίτερα όταν μια χώρα αντιμετωπίζει μακροχρόνια ύφεση και υψηλή διαρθρωτική ανεργία, δεν είναι εφικτή. Και σίγουρα είναι αντιαναπτυξιακή».
Πηγή: ΑΜΠΕ - skai.gr