Μουζάλας για Ελληνικό: Δε θέλουμε βία, αλλά δεν θα υποστούμε και βία

Στην καταγγελία ότι στη δομή φιλοξενίας στο Ελληνικό «υποκινούνται καταστάσεις» προέβη στη Βουλή ο Γιάννης Μουζάλας στον απόηχο της έντασης - με ομάδα προσφύγων και αλληλέγγυων να αντιστέκεται στην είσοδό του στο χώρο - αλλά και δηλώσεων του υπουργού που χαρακτήρισε «ψευδή» και «στημένη» την απεργία πείνας.

Eιδικότερα, απαντώντας σε επίκαιρη ερώτηση του βουλευτή της ΝΔ Νικήτα Κακλαμάνη, ο κ. Μουζάλας κατήγγειλε εκ νέου τις «ψευδείς ειδήσεις» υποστηρίζοντας ότι δεν υπήρχε γενικευμένη απεργία πείνας αλλά 30 με 40 Έλληνες με άλλους τόσους πρόσφυγες εμπόδιζαν το φαγητό να μπει στο χώρο. «Δε θέλουμε βία, αλλά δεν θα υποστούμε και βία» διεμήνυσε.

Ο υπουργός Μεταναστευτικής Πολιτικής πρόσθεσε ότι στην κυβέρνηση «παλεύουν συνεχώς να δημιουργήσουν νέες θέσεις φιλοξενίας», αλλά δεν ανέφερε - έστω και κατ' εκτίμηση- το χρόνο μετεγκατάστασης των προσφύγων που φιλοξενούνται εκεί σε άλλες δομές.

Ισχυρίστηκε δε, ότι οι πρόσφυγες δεν αποτελούν, «ούτε θα αποτελέσουν ποτέ αιτία για την καθυστέρηση έναρξης της επένδυσης στο Ελληνικό».

Ο κ. Μουζάλας έδωσε και αναλυτικά στοιχεία για το πρόγραμμα ενοικίασης διαμερισμάτων για προσφυγές που υπεγράφη πριν από 1 χρόνο με το Δήμο Αθηναίων. Παραδέχθηκε ότι υπάρχουν κάποιες καθυστερήσεις, αλλά άφησε να εννοηθεί ότι αυτό είναι ευθύνη του Δήμου.

Τις έντονες αντιδράσεις της αντιπολίτευσης προκάλεσε τόσο η επεισοδιακή επίσκεψη του Γιάννη Μουζάλα στη δομή φιλοξενίας του Ελληνικού, όσο και οι δηλώσεις του, με τις οποίες χαρακτήρισε «ψευδή» και «στημένη» την απεργία πείνας και να κάνει για «χειραγωγημένα σκηνικά».

«Aμήχανος ο υπουργός βρέθηκε αντιμέτωπος με τα αποτελέσματα της πολιτικής του» δήλωσε στον ΣΚΑΪ ο δήμαρχος Ελληνικού Γρηγόρης Κωνσταντάτος. «Χαιρόμαστε πάντως που έστω και μετά από αρκετό καιρό επισκέφθηκε την περιοχή του Ελληνικού», πρόσθεσε ο κ. Κωνσταντάτος.

Πηγή: skai.gr - Ναντίν Χαρδαλιά