ΑΔΑΕ: Στα «τυφλά» για τις υποκλοπές ΚΚΕ - Εκκρεμεί το βούλευμα για άρση απορρήτου

Σε κανένα ασφαλές συμπέρασμα δεν έχει καταλήξει ακόμη η ΑΔΑΕ ως προς τις καταγγελίες του ΚΚΕ για τηλεφωνικές υποκλοπές στα γραφεία του κόμματος, καθώς όπως επισήμανε ο πρόεδρος της Αρχής στην Επιτροπή Θεσμών και Διαφάνειας της Βουλής, παρά το μείζον ζήτημα εκκρεμεί η έκδοση του βουλεύματος της εισαγγελικής αρχής για την άρση του απορρήτου, που θα αποκαλύψει τον αριθμό ή τους αριθμούς που κρύβονται πίσω από την απόκρυψη μέσω της οποίας εκτιμάται ότι γινόταν η συνακρόαση ΚΚΕ - ΝΔ - ΣΥΡΙΖΑ και Ποταμιού.

«Είναι πολύ νωρίς ακόμα. Δεν έχουμε καταλήξει σε συμπεράσματα ή σε κάποια γεγονότα που μπορούμε να πούμε με βεβαιότητα. Συνεχίζεται ο έλεγχος προς πάσα κατεύθυνση. Μέχρι στιγμής δεν μπορούμε να πούμε ότι έχουμε κάποια συγκεκριμένη κατεύθυνση από τις έρευνες που έχουμε κάνει. Διερευνούμε τη διαδρομή ανάποδα για να εντοπίσουμε την πόλη ή τη χώρα απ’ όπου έγιναν οι κλήσεις. Αν είχε γίνει άρση του απορρήτου ίσως να είχαμε κάτι παραπάνω», σημείωσε χαρακτηριστικά ο πρόεδρος της ΑΔΑΕ, Χρήστος Ζαμπίρας.

Ιδιαίτερη αίσθηση προκάλεσε το γεγονός ότι ο κος Ζαμπίρας για δεύτερη φορά από το 2015 κι έπειτα παραδέχτηκε ότι με τα υφιστάμενα τεχνολογικά δεδομένα καμία τηλεφωνική συνομιλία δεν είναι απολύτως ασφαλής.

«Στις 15/12/2015 λέγατε ότι κίνδυνοι για παράνομες παρακολουθήσεις υπάρχουν πέρα από τις νόμιμες. Υπήρχαν, υπάρχουν και θα υπάρχουν και στο μέλλον. Δεν υπάρχει καμία επικοινωνία να είναι 100% ασφαλής. Το επιβεβαιώνετε;», ρώτησε ο βουλευτής της ΝΔ, Γιάννης Τραγάκης, απευθυνόμενος στον πρόεδρο της ΑΔΑΕ, λαμβάνοντας την απάντηση «βεβαίως» που σημαίνει πως το απόρρητο των επικοινωνιών δεν μπορεί να διασφαλιστεί 100%. Ο ίδιος ο κος Ζαμπίρας άλλωστε μετά την ακρόασή του και σε συνομιλία του με δημοσιογράφους επανέλαβε ότι: «δεν είμαστε απολύτως διασφαλισμένοι με τις τεχνολογίες που έχουν αναπτυχθεί. Είμαστε εκτεθειμένοι.Αν είναι να πεις κάτι σημαντικό καλύτερα να το κάνεις γραπτώς».

Η ακρόαση του κου Ζαμπίρα σχετικά με τις καταγγελίες του ΚΚΕ σημαδεύτηκε κι από την προσπάθεια του βουλευτή της Χρυσής Αυγής, Ηλία Κασιδιάρη, να υποβαθμίσει την υπόθεση σε απλή «φάρσα» που μπορεί να έγινε ακόμη κι από έναν 15χρονο μέσω της εφαρμογής «συγχώνευση κλήσεων» που διαθέτουν τα περισσότερα κινητά τηλέφωνα.

Ο κος Κασιδιάρης μάλιστα επιχειρώντας να πείσει τα μέλη της Επιτροπής γι’ αυτό κάλεσε από το κινητό του τηλέφωνο τα γραφεία της Χρυσής Αυγής προχωρώντας στη σύνδεσή του με το τηλεφωνικό κέντρο του ΚΚΕ, εγείροντας εντονότατες αντιδράσεις από τον κοινοβουλευτικό εκπρόσωπο του ΚΚΕ, Θανάση Παφίλη ο οποίος όχι μόνο τον κατηγόρησε για «σόου», αλλά υπαινίχθηκε πως δεν αποκλείεται πίσω από τις συνακροάσεις των τεσσάρων κομμάτων να κρύβεται η Χρυσή Αυγή.

«Θα αφήσουμε κυρία πρόεδρε να γίνεται εδώ μέσα σόου Κασιδιάρη; Εκτός αν κάποιοι φοβούνται τι θα αποκαλυφθεί πίσω από την απόκρυψη του αριθμού», σημείωσε με νόημα ο κος Παφίλης.

«Γελάει το πανελλήνιο. Σας έκανε πλάκα ένα παιδάκι της πέμπτης Δημοτικού και μιλάτε για υποκλοπές», σχολίασε ο κος Κασιδιάρης από την πλευρά του κι η αντιπαράθεση έλαβε τέλος.

Ο Θανάσης Παφίλης μιλώντας εκ μέρους του ΚΚΕ εξέφρασε την πεποίθηση του κόμματος περί «τρίτου κέντρου», καθώς όπως σημείωσε δεν μπορεί κάποιος τυχαίος να διαθέτει τις τεχνικές δυνατότητες για να πράξει τις συνακροάσεις.
Πηγή: Ναντίν Χαρδαλιά