Κλείσιμο

Χατζηδάκης: Τσίπρα πάρε θέση για τον Καλογρίτσα - Είναι κουμπάρος δύο υπουργών

Κάλεσμα στον πρωθυπουργό να πάρει θέση για το θέμα του Χρήστου Καλογρίτσα, ο οποίος είναι υποψήφιος για μία από τις άδειες των τηλεοπτικών σταθμών, ενώ είναι και κουμπάρος των κ. Σπίρτζη και Καμμένου, απηύθυνε μέσω του ΣΚΑΪ ο αντιπρόεδρος της ΝΔ Κωστής Χατζηδάκης.

«Από τη μια η κυβέρνηση κάνει κριτική για το άναρχο τηλεοπτικό τοπίο, από την άλλη έχουμε εδώ έναν υποψήφιο που τυχαίνει κουμπάρος δυο υπουργών της κυβέρνησης... Ο ένας, ο κ. Καμμένος λέει ότι δεν πρέπει να πάρει άδεια. Ο δεύτερος, ο κ. Σπίρτζης, που είναι και καθ’ ύλην αρμόδιος καθώς προΐσταται της ΕΕΤΤ (Εθνική Επιτροπή Τηλεπικοινωνιών και Ταχυδρομείων) δεν τοποθετείται... "Έχει κι άλλους κουμπάρους ο Καλογρίτσας" λέει ο κ. Σπίρτζης, εντάξει έχει, αλλά την άδεια θα την δώσει η δική σας κυβέρνηση» επισήμανε ο κ. Χατζηδάκης.

«Από τη μια περιορίζουν υπέρμετρα τις άδειες σε τέσσερις, από την άλλη γεννούν ερωτήματα, και πρέπει να τοποθετηθεί ο πρωθυπουργός. Η ίδια η κυβέρνησή του έχει ερωτήματα στα οποία δεν απαντά ενώ ο κ. Παππάς επιτίθεται όλη την ώρα στην αντιπολίτευση» πρόσθεσε.

Σημειώνεται ότι 13 βουλευτές της ΝΔ κατέθεσαν νωρίτερα στη Βουλή ερώτηση προς τους συναρμόδιους υπουργούς για το διαγωνισμό – παρωδία για τις τηλεοπτικές άδειες, όπως τον χαρακτηρίζουν.

Σε ό,τι αφορά τη συμπεριφορά του αναπληρωτή υπουργού Υγείας Παύλου Πολάκη, ο οποίος καταφέρθηκε κατά δικαστών και αστυνομικών, ο αντιπρόεδρος της ΝΔ ανέφερε χαρακτηριστικά ότι «η χώρα θα γίνει ζούγκλα με συμπεριφορές τύπου Πολάκη». 

«Οι υπουργοί τοποθετούνται έτσι όταν οι αποφάσεις είναι πέραν των επιθυμιών τους. Υπάρχουν αποφάσεις... Αν δεν τις σέβεσαι, τότε δεν έχεις κράτος δικαίου και παραβιάζεις το Σύνταγμα» τόνισε.

Σύμφωνα με τον κ. Χατζηδάκη, «μπορεί η Δικαιοσύνη να έχει κάνει λάθος μπορεί να μου μη αρέσει μια απόφασή της, αλλά με αυτό τον τρόπο δεν μπορεί να λειτουργήσει η Πολιτεία.»

Όσον αφορά τις καταλήψεις, ο κ. Χατζηδάκης σημείωσε ότι δεν επιτρέπεται επιλεκτική εφαρμογή του νόμου, παρατηρώντας δηκτικά πως εάν ο ΣΥΡΙΖΑ το επιθυμεί, μπορεί να φέρει νόμο που να τις επιτρέπει.

Πηγή: skai.gr