Κλείσιμο

Αποστάσεις με καθυστέρηση από Σκουρλέτη για την επίθεση Καμμένου στη Γεννηματά

Την τακτική της «σιγής ασυρμάτου» που χάραξε εξ’ αρχής το Μέγαρο Μαξίμου, ακολούθησαν και σήμερα κορυφαίοι υπουργοί, που απέφυγαν να πάρουν θέση απέναντι στο ατόπημα του κυβερνητικού εταίρου Πάνου Καμμένου να επιτεθεί στην πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ με αφορμή την παλαιότερη περιπέτεια υγείας της, προχωρώντας σε ανάρτηση στο twitter με την οποία έκανε σχόλια περί «αναπηρικής σύνταξης», η οποία ξεσήκωσε θύελλα πολιτικών αντιδράσεων.

Ο αντιπρόεδρος της ΝΔ, Άδωνις Γεωργιάδης, ήταν εκείνος που ήγειρε πρώτος το θέμα και δράττοντας την ευκαιρία της συζήτησης στην Ολομέλεια νομοσχεδίου του Υπουργείου Περιβάλλοντος, κάλεσε τον Πάνο Σκουρλέτη και τον Νίκο Παππά, να καταδικάσουν τις «χυδαιότητες» όπως τις χαρακτήρισε του κυβερνητικού εταίρου, διαφορετικά όπως τόνισε θα θεωρηθεί ότι τις υιοθετούν.

«Πώς ένα κόμμα της Αριστεράς που κόπτεται για τα ανθρώπινα δικαιώματα και τα δικαιώματα των γυναικών δεν λέει τίποτα για τις δηλώσεις του προέδρου των ΑΝ.ΕΛ. Είμαστε πολιτικοί αντίπαλοι αλλά πρέπει να χυδαιολογούμε και να ευχόμαστε να πάθουμε καρκίνο; Πρέπει κύριε Παππά να πάρετε θέση εκτός και αν η διατήρηση στην καρέκλα έχει μεγαλύτερη σημασία», σημείωσε ο κος Γεωργιάδης.

Ο Υπουργός Επικρατείας σήκωσε μεν το γάντι περνώντας στην αντεπίθεση, αλλά απέφυγε να κάνει οποιοδήποτε σχόλιο για την «ταμπακιέρα», πετώντας επί της ουσίας την μπάλα στην εξέδρα δια της επιθέσεων στον Άδωνι Γεωργιάδη.

«Φαντάζομαι τώρα που τελειώσατε το κήρυγμα σας να έχετε στο νου σας το χαρακτηρισμό σας “φασίστα” προς εμένα σε ραδιοφωνική εκπομπύ και να ανακαλέσετε. Συνεχίστε την αλληλογραφία σας με τον Παττακό και καλή τύχη στις σχέσεις σας με τους πραξικοπηματίες», σχολίασε δηκτικά ο Νίκος Παππάς και αποχώρησε από την αίθουσα.

Ο Άδωνις Γεωργιάδης όμως δεν πτοήθηκε και απευθυνόμενος πλέον στον Πάνο Σκουρλέτη ζήτησε τη δική του καταδίκη, λέγοντας: «Ο κος Παππάς χυδαιολογεί με σκουπίδια του διαδικτύου και μετά φεύγει. Κε Σκουρλέτη αν δεν τοποθετηθείτε να καταδικάσετε τα λεγόμενα Καμμένο θα έχετε υιοθετήσει την υπέρτατη χυδαιότητα».

Στο ίδιο μήκος κύματος και ο Θανάσης Θεοχαρόπουλος, ζήτησε από τον υπουργό να καταδικάσει απερίφραστα την «απαράδεκτη, αήθη», όπως τη χαρακτήρισε επίθεση προς την πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ.

«Προκληθήκατε να δώσετε μια απάντηση και παρότι τοποθετηθήκατε δε καταδικάσατε. Ο Πάνος Καμμένος αν δεν έβλεπε την πολιτική ως Ρωμαϊκή αρένα έπρεπε να ζητήσει συγγνώμη. Αλλά εντάξει ο κος Καμμένος είναι ένας επαγγελματίας υβριστής. Αλλά εσείς στην κυβέρνηση δεν νιώθετε την ανάγκη να καταδικάσετε τέτοιου είδους εκφράσεις;», σημείωσε ο κος Θεοχαρόπουλος.

Ο Υπουργός Περιβάλλοντος, αρχικά συνέστησε στους παριστάμενους βουλευτές να παραμείνουν στα πολιτικά επιχειρήματα και εν συνεχεία επιλέγοντας να παραστήσει τον «Κινέζο» ισχυρίστηκε – παρότι είχαν παρέλθει δύο 24ωρα και σφοδρές αντιδράσεις από την ανάρτηση του Πάνου Καμμένου - ο ίδιος την αγνοούσε πλήρως. «Δεν γνωρίζω καν τη δήλωση του κου Καμμένου», υποστήριξε ο κος Σκουρλέτης.

Οι ισχυρισμοί του Πάνου Σκουρλέτη όμως δεν έπεισαν κανέναν και έχοντας ενοχληθεί σφόδρα από την επίθεση του Πάνου Καμμένου στην κα Γεννηματά, τον βομβάρδισαν ομαδικά με πυρά, απαιτώντας να πάρει θέση στην κόντρα.

«Πού πήγε η ηθική ανωτερότητα της Αριστεράς και δεν καταδικάζετε την αήθη αυτή επίθεση που ξεπερνά κάθε προηγούμενο;», ανέφερε ο Σπύρος Δανέλλης από το Ποτάμι.

Ακόμη πιο καυστικός ήταν ο Γιάννης Μανιάτης από το ΠΑΣΟΚ, που έκανε λόγο για «σιωπή των αμνών» από την κυβέρνηση και τα στελέχη της και τόνισε: «Με υπερβαίνει μια κυβέρνηση και τα στελέχη της που θέλουν να εμφανίζονται ως Αριστεροί να μην καταδικάζουν αυτή την αθλιότητα, την απανθρωπιά κι αυτό που οποιοσδήποτε πολίτης δεν μπορεί να ανεχθεί στην καθημερινότητά του. Εδώ ισχύει η ρήση του γέρου της Δημοκρατίας “ποιος φωνασκεί και ποιος εξύβρισε; Ο κος τάδε. Ε, δεν αξίζει τον κόπο να του απαντήσεις”».

«Η ανάρτηση του κου Καμμένου είναι προσβλητική και πολύ μειωτική για τον ίδιο. Η κυβέρνηση όμως πρέπει να έχει αυξημένα αντανακλαστικά απέναντι σε ρατσιστικά και αντισημιτικά σχόλια πόσο μάλλον όταν έρχονται από τον συγκυβερνήτη. Κύριε Σκουρλέτη, δεν μασάτε τα λόγια σας. Περιμένω από εσάς να πείτε αν σας εκφράζουν τα σχόλιά του», ανέφερε ο Γιώργος Αμυράς από το Ποτάμι, βάζοντας το κερασάκι στην τούρτα.

Ο Πάνος Σκουρλέτης αποφάσισε ότι είχε έρθει η ώρα να αφήσει τις υπεκφυγές και να πάρει σαφή θέση, αλλά ο τρόπος που το έκανε προκάλεσε νέα σχόλια, αφού επέλεξε να μην καταδικάσει την πράξη του Πάνου Καμμένου και να πάρει απλώς αποστάσεις χαρακτηρίζοντάς την «ατυχή» και αποδίδοντας ταυτόχρονα «ταπεινά κίνητρα» σε όλους τους βουλευτές που έθεσαν το ζήτημα.

«Ο καθένας όταν κάνει μια δήλωση, αναφορά, ανάρτηση, τέτοιου είδους παίρνει και την ευθύνη όσων λέει και τον χαρακτηρίζουν. Εγώ σε καμία περίπτωση δεν θα έκαναν κάτι τέτοιο. Το θεωρώ ατυχές. Αλλά από τον τρόπο που προσπαθήσατε να βάλετε εμβόλιμα το ζήτημα στη συζήτηση δεν διακρίνω ευαισθησία αλλά άλλου είδους σκοπιμότητες πολύ μικρές και ταπεινές», ανέφερε χαρακτηριστικά ο κος Σκουρλέτης.
Πηγή: Ναντίν Χαρδαλιά