Κλείσιμο

Μητσοτάκης: Χρέος της ΝΔ η αποκατάσταση της εθνικής αξιοπιστίας

Ο πρόεδρος της αξιωματικής αντιπολίτευσης σημείωσε πως στην ελληνική κοινωνία επικρατεί απαισιοδοξία και η «αίσθηση του αδιέξοδου» και υπάρχει ανάγκη για ένα πνευματικό καταφύγιο.», δήλωσε ο πρόεδρος της ΝΔ, Κυριάκος Μηστοτάκης, κατά τη συνάντηση που είχε το Σάββατο με τον Πατριάρχη Ιεροσολύμων κ.κ.Θεόφιλο Γ', στο πλαίσιο της τριήμερης επίσημης επίσκεψης που πραγματοποιεί στο Ισραήλ.

«Η Νέα Δημοκρατία δεν θα παίξει το ρόλο ενός παθητικού παίκτη στην περιοχή. Η Ελλάδα έχει απολέσει την αξιοπιστία της και δική μας ευθύνη είναι να την αποκαταστήσουμε».

Στο σύντομο διάλογο κατά την υποδοχή του κ. Μητσοτάκη, ο Πατριάρχης τού είπε πως η επίσκεψή του έχει σημασία για τους Χριστιανούς της περιοχής. «Η Ελλάδα δεν παύει να είναι για τους Χριστιανούς εδώ το λίκνο της Ρωμιοσύνης. Είμαστε το καταφύγιο της Μέσης Ανατολής».

Την Κυριακή 10 Ιουλίου, ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας θα συναντηθεί με τον Πρόεδρο του Ισραήλ, Ρεουβέν Ριβλίν. Επίσης, θα επισκεφθεί προηγμένα ινστιτούτα, καθώς και start up επιχειρήσεις.

Την Δευτέρα 11 Ιουλίου, ο κ. Μητσοτάκης θα συναντηθεί με τον πρωθυπουργό του Ισραήλ Μπενιαμίν Νετανιάχου και τον πρόεδρο της Βουλής Γιούλι Έντελστάιν. Ακόμα, θα έχει συνάντηση με την επικεφαλής της Κοινοβουλευτικής Ομάδας Φιλίας Ελλάδας-Ισραήλ, Ayelet Nahmias-Verbin, καθώς και με τη συμπρόεδρο του κόμματος Σιωνιστική Ένωση, Τζίπι Λίβνι.

Πέραν των ζητημάτων της οικονομίας, ο κ. Μητσοτάκης θα συζητήσει με τους πολιτειακούς και πολιτικούς παράγοντες της χώρας τις γεωπολιτικές και γεωστρατηγικές εξελίξεις, τα ενεργειακά ζητήματα, την περιφερειακή συνεργασία, τη σταθερότητα και την ειρήνη στην πολύ ευαίσθητη περιοχή της Ανατολικής Μεσογείου.
Πηγή: skai.gr