Μητσοτάκης: Οι πιο αδύναμοι τα μεγαλύτερα θύματα της πολιτικής ΣΥΡΙΖΑ

Τα πρόσθετα μέτρα που ετοιμάζει η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ θα βουλιάξουν την οικονομία σε πιο βαθιά ύφεση και θα υπονομεύσουν κάθε προσπάθεια για ανάκαμψη, δήλωσε ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας, Κυριάκος Μητσοτάκης.

Μιλώντας κατά τη διάρκεια
περιοδείας στο Περιστέρι, ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης τόνισε πως στην περιοχή αποτυπώνεται το μεγάλο πρόβλημα της ελληνικής οικονομίας, που είναι η αδυναμία επιστροφής σε αναπτυξιακή δυναμική.

Τόνισε ότι χρέος της ΝΔ είναι να βρίσκεται κοντά στους αδύναμους, «οι οποίοι βάλλονται περισσότερο από την πολιτική του ΣΥΡΙΖΑ», και να αποδείξει ότι η «δήθεν κοινωνική ευαισθησία του ΣΥΡΙΖΑ» για τα ασθενή στρώματα είναι ένας «μύθος».

«Οι πιο αδύναμοι είναι αυτοί, οι οποίοι πρώτοι πλήττονται από τις επιλογές του ΣΥΡΙΖΑ. Οι πιο αδύναμοι είναι αυτοί, οι οποίοι πλήττονται από τις αυξήσεις των εμμέσων φόρων, τις οποίες η Βουλή θα ψηφίσει το επόμενο Σαββατοκύριακο», κατέληξε ο κ. Μητσοτάκης.

Αιχμηρά απάντηση από το Μέγαρο Μαξίμου

«Από το ‘υπογράψτε να τελειώνουμε’ και το ‘δανειστές, κρατάτε γερά’, η Νέα Δημοκρατία περνάει τώρα στην γραμμή του ‘υπερασπιστή των αδύναμων στρωμάτων’», αναφέρουν κυβερνητικές πήγες με αφορμή τις σημερινές δηλώσεις του κ. Μητσοτάκη.

Καλούν τον πρόεδρο της ΝΔ να διατυπώσει ξεκάθαρα τις θέσεις του για το ασφαλιστικό, την αναλογικότητα στη φορολογία, τις εργασιακές σχέσεις και τη διαπλοκή, γιατί – όπως αναφέρουν – «κρυπτόμενος δεν πείθει κανένα».
Πηγή: skai.gr