Κλείσιμο

Κατρούγκαλος: Ισονομία στην επιβάρυνση με το νέο ασφαλιστικό

Οι προτεινόμενες μεταρρυθμίσεις στο ασφαλιστικό φροντίζουν ώστε η επιβάρυνση του πραγματικού εισοδήματος να χαρακτηρίζεται από ισονομία, είπε από το βήμα της Βουλής ο υπουργός Εργασίας, Γιώργος Κατρούγκαλος.

Εξηγώντας την «ειδική μεταχείριση» των αγροτών, υπογράμμισε πως πρέπει να προστατευθούν οι πιο αδύναμοι, τονίζοντας ότι το νέο σύστημα έχει αναδιανεμητικό χαρακτήρα που αποτελεί την «καρδιά» του κοινωνικού μοντέλου.

Ο υπουργός Εργασίας είπε πως με τις αλλαγές που προτείνονται θα αντιμετωπιστεί η αναρχία των ρυθμίσεων και η αναντιστοιχία εισφορών και παροχών που αποτελούν τα κυριότερα αίτια των ελλειμμάτων.

Κατηγόρησε για υποκρισία τη Νέα Δημοκρατία, το ΠΑΣΟΚ και το Ποτάμι που, ενώ ψήφισαν την σταδιακή κατάργηση του ΕΚΑΣ, τώρα διαμαρτύρονται για την εξέλιξη αυτή.

Κλείνοντας ο κ. Κατρούγκαλος διαβεβαίωσε ότι δεν θα μειωθούν οι κύριες συντάξεις και υπογράμμισε πως το νέο σύστημα θα δίνει καλύτερες συντάξεις και θα εξασφαλίζει ένα δικαιότερο σύστημα εισφορών για όσους λαμβάνουν συντάξεις κάτω από 1.000 ευρώ.
Πηγή: skai.gr