Κυρίτσης: Ο Σκαραμαγκάς λειτουργεί ως «κράχτης» για τους πρόσφυγες

Την πρόθεση της κυβέρνησης να έχει αδειάσει το λιμάνι του Πειραιά μέχρι την μεγάλη εβδομάδα εξέφρασε για ακόμα μια αφορά ο εκπρόσωπος του Συντονιστικού Γιώργος Κυρίτσης. 

Αυτός ο στόχος από ότι φαίνεται θα επιτευχθεί όπως πρόσθεσε ενώ αναφέρθηκε και στον Σκαραμαγκά τον οποίο χαρακτήρισε ως «κράχτη» για τους πρόσφυγες. 

Όπως τόνισε ο κόσμος διαλέγει τον Σκαραμαγκά γιατί υπερτερεί των άλλων κέντρων αλλά οι υποτυπώδεις εγκαταστάσεις που είχαμε στην αρχή εμπλουτίζονται τώρα. Ο Σκαραμαγκάς λειτουργεί ως κράχτης είπε ο κ Κυρίτσης, «όχι εσκεμμένα από πλευράς της κυβέρνησης» καθώς εκ των πραγμάτων οι συνθήκες εκεί είναι καλύτερες. 

Στεγασμένους βιομηχανικούς χώρους στα περίχωρα της Θεσσαλονίκης νοικιάζει η Κυβέρνηση για να επιταχύνει την μεταφορά προσφύγων και μεταναστών από την Ειδομένη όπως έκανε νωρίτερα γνωστό ο κ Κυρίτσης.

«Οι βιομηχανικοί χώροι στην Θεσσαλονίκη έχουν το πλεονέκτημα γιατί έχουν ήδη ύδρευση, ηλεκτροδότηση, αποχέτευση χρειάζεται όμως χρόνος για να είναι έτοιμοι οι χώροι αυτοί. Με τον ίδιο ρυθμό που αδειάζει η Ειδομένη θα είναι έτοιμα και αυτά τα κέντρα φιλοξενίας εκεί». 

Δήλωσε ακόμη ότι θα συνεχιστεί η διαδικασία εξακρίβωσης στοιχείων στους αλληλέγγυους και ΜΚΟ που ξεσηκώνουν τους πρόσφυγες προσθέτοντας ότι το μεγάλο πρόβλημα είναι το Facebook και το Twitter και όσα γράφονται εκεί στα Αραβικά.

Σύμφωνα με τον κύριο Kυρίτση από την Ειδομένη αναχωρούν για τα κέντρα φιλοξενίας περίπου 500 άτομα την ημέρα ενώ παραμένει ο στόχος να αδειάσει το λιμάνι του Πειραιά μέχρι το Πάσχα.
Πηγή: skai.gr