Σαμαράς: Ο ΣΥΡΙΖΑ πήγε τη χώρα πίσω – Είναι όλος ένα πελώριο λάθος

Σκληρή επίθεση στον Αλέξη Τσίπρα και τον ΣΥΡΙΖΑ εξαπέλυσε από την Καλαμάτα ο Αντώνης Σαμαράς.

Ο πρώην πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας, στην πρώτη του ανοιχτή πολιτική ομιλία μετά τις εκλογές του Ιανουαρίου του 2015, δήλωσε παρών στις εξελίξεις, σημείωσε ότι η Νέα Δημοκρατία του Κυριάκου Μητσοτάκη μπορεί να ξαναφέρει την ελπίδα, η χώρα να βγει από το τέλμα που έχει βρεθεί ενώ απέκλεισε κάθε συνεργασία με συκοφάντες όπως χαρακτήρισε το ΣΥΡΙΖΑ και την κυβέρνηση.

Ο κ. Σαμαράς έκανε έναν απολογισμό των λαθών του Πρωθυπουργού από την οικονομία και το προσφυγικό μέχρι τη διαφθορά, τη διαπραγμάτευση και την πολιτική ασφάλειας.

«Ο ΣΥΡΙΖΑ πήγε τη χώρα πίσω! Δεν έκανε απλώς «κάποια λάθη». Ολόκληρος είναι ένα πελώριο λάθος! Ένα τραγικό «ατύχημα» που δεν έπρεπε να συμβεί. Αλλά συνέβη. Και τώρα λέει κι άλλα ψέματα για να καλύψει τα αλλεπάλληλα λάθη του. Ορισμένοι βέβαια, ίσως να γοητεύονται ακόμα από τέτοια ψέματα. Αλλά να θυμάστε: ο λαϊκισμός και η εξαπάτηση με τον Ολοκληρωτισμό ερωτοτροπούν πάντοτε!», τόνισε ο κ. Σαμαράς.

Ταυτόχρονα σε ρυθμούς σκληρού ροκ απέναντι στον Αλέξη Τσίπρα τόνισε ότι για όσα έκανε από τον περασμένο Ιανουάριο και έφερε τη χώρα σ αυτή τη θέση, θα λογοδοτήσει. « Δεν θα λογοδοτήσει μόνο που κορόιδεψε τον Ελληνικό λαό. Θα λογοδοτήσει που με ψεύτικες υποσχέσεις χαντάκωσε τη χώρα! Και για τα λόγια του και για τα έργα του. Γιατί, αν δεν τιμωρηθεί η υπέρτατη δημαγωγία, η απόλυτη ανευθυνότητα και ο πιο δηλητηριώδης λαϊκισμός, η χώρα δεν θα μπορέσει ποτέ να προχωρήσει!» σημείωσε χαρακτηριστικά.

Ο πρώην Πρωθυπουργός υπεραμύνθηκε της πολιτικής του, λέγοντας ότι παρέδωσε τη χώρα σε καλύτερη κατάσταση απ αυτή που την βρήκε και τόνισε ότι οι φόβοι που είχε εκφράσει για την πολιτική του ΣΥΡΙΖΑ και τα αποτελέσματα αυτής, στην πορεία της χώρας, επαληθεύτηκαν.

Ο κ. Σαμαράς χαρακτήρισε το ΣΥΡΙΖΑ και την κυβέρνηση αδιόρθωτους συκοφάντες τονίζοντας ότι ποτέ δεν μπορεί να υπάρξει συνεργασία μαζί τους.

«Ο ΣΥΡΙΖΑ αποδείχθηκε επικίνδυνος για τον τόπο. Και τώρα που η φθορά του γιγαντώνεται μέρα με τη μέρα, αποδεικνύεται ακόμα πιο επικίνδυνος, ακόμα πιο δηλητηριώδης, ακόμα πιο ανεύθυνος και αδίστακτος. Τώρα κινδυνεύει πραγματικά η σχέση μας με την Ευρώπη, η ασφάλεια της χώρας, και η ίδια η Δημοκρατία μας. Παριστάνει ότι θέλει να ελέγξει τη «διαπλοκή» και αποκαλύπτεται ότι πάει να ελέγξει απευθείας την αδειοδότηση των ΜΜΕ. Να έχει τον απόλυτο έλεγχο στη πληροφόρηση.», τόνισε ο κ. Σαμαράς, συμπληρώνοντας ότι «δεν θα αργήσει να ξημερώσει! Μπορούμε να σηκώσουμε κεφάλι. Το κάναμε ήδη μια φορά, στις δραματικές συνθήκες το 2012. Θα το ξανακάνουμε!

Η Νέα Δημοκρατία μπορεί να δώσει ξανά αληθινή Ελπίδα στον τόπο. Ο Κυριάκος Μητσοτάκης, μπορεί να τα καταφέρει. Κι είμαστε όλοι δίπλα του.»
Πηγή: Γιάννης Καντέλης