3+1 ερωτήματα από τη ΝΔ για τις συναντήσεις Ψυχάρη –Τσίπρα – Απάντηση με 2 ερωτήματα από την κυβέρνηση

Αντιδράσεις από τα κόμματα προκάλεσε η αποκάλυψη των συναντήσεων του πρωθυπουργού με τον εκδότη του Βήματος και των Νέων Σταύρο Ψυχάρη.

Ο εκπρόσωπος της ΝΔ Γιώργος Κουμουτσάκος με ανακοίνωση του ρωτά:

1. Γιατί ο "αδέκαστος πολέμαρχος" κατά της διαπλοκής, συναντάται κρυφά, όχι μία αλλά τέσσερις φορές με γνωστό μεγάλο εκδότη;
2. Εάν του ζητήθηκε μια φορά ευνοϊκή ρύθμιση δανείων και εκείνος την απέρριψε, προς τι οι ακόμα τρεις συναντήσεις;
3. Εκείνος τι ζήτησε και έναντι ποιου ανταλλάγματος;

Μιλώντας στο ΣΚΑΙ ο βουλευτής του Ποταμιού Γιώργος Αμυράς διερωτήθηκε γιατί αυτές οι συναντήσεις γίνονταν στα κρυφά.

Όπως γράφει σήμερα το Βήμα ο κ Ψυχάρης είχε συναντηθεί με τον κ Τσιπρα 4 φορές χωρίς να γίνουν γνωστές οι συναντήσεις.

Στην τέταρτη κατά σειρά συνάντηση, στις 4 Ιουλίου του 2014 που έγινε σε διαμέρισμα κοντά στην αμερικανική πρεσβεία, σύμφωνα με το δημοσίευμα, ο κ Τσιπρας προσφέρθηκε όταν γίνει πρωθυπουργός να του χαρίσει τα δάνεια του ΔΟΛ και να ασκήσει επιρροή για να περάσει στην ιδιοκτησία του κ. Ψυχάρη, ολόκληρο το Mega, με αντάλλαγμα να τον υποστηρίξει.

Απαντώντας το Μαξίμου λεει ότι ο Σταύρος Ψυχάρης ζητούσε επίμονα τη διαγραφή των δανείων του και την απόκτηση της συνολικής ιδιοκτησίας του Mega και σημειώνει ότι τα αιτήματα δεν έγιναν δεκτά.

Με 2 ερωτήσεις απαντά ο ΣΥΡΙΖΑ στη Νέα Δημοκρατία

Με επίσημη ανακοίνωση που εξέδωσε η γραμματεία του πρωθυπουργού η κυβέρνηση απαντά στα 3+1 ερωτήματα που έθεσε νωρίτερα η Νέα Δημοκρατία αναφορικά με τις συναντήσεις του πρωθυπουργού με τον Σταύρο Ψυχάρη.

Αναλυτικά η ανακοίνωση αναφέρει:

«Η ΝΔ σπεύδει να κάνει τον συνήγορο της διαπλοκής.

Αντί η ΝΔ να κάνει με τόσο άκομψο και απροκάλυπτο τρόπο τον συνήγορο της διαπλοκής, καλό θα είναι να απαντήσει ξεκάθαρα:

Γιατί το σύστημα της διαπλοκής των ΜΜΕ δεν πλήρωνε επί τόσα χρόνια τον νόμιμο φόρο επί των διαφημίσεων και τα τέλη χρήσης των συχνοτήτων;

Γιατί ποτέ επί κυβερνήσεων ΝΔ δεν έγινε διαγωνισμός για τις τηλεοπτικές άδειες;

Ρωτάμε επίσης αν ο κ. Μαυρίκος –για τον οποίο ο κ. Μητσοτάκης και η ΝΔ κρατούν σιγήν ιχθύος- έχει εξοφληθεί από τα ταμεία του κόμματος, ή αν έχει να λαμβάνει και για ποιες υπηρεσίες ακριβώς.

Ο ελληνικός λαός περιμένει ξεκάθαρες απαντήσεις και όχι υπεκφυγές» καταλήγει η ανακοίνωση του ΣΥΡΙΖΑ.

Πηγή: skai.gr