Κλείσιμο

Χτυπήματα TAE KWON DO στην ενημέρωση (upd)

Στο ίδιο μήκος κύματος με προηγούμενες καταστάσεις και η σημερινή Κυβέρνηση, προσπαθεί να φορτώσει στους δημοσιογράφους τις κοινωνικές αντιδράσεις, που προκαλούν τα αδιέξοδα της πολιτικής της, με το λαό στους δρόμους, επισημαίνει η ΕΣΗΕΑ σε ανακοίνωσή της ασκώντας δριμεία κριτική στο βίντεο που προβλήθηκε την Κυριακή κατά την επετειακή εκδήλωση του ΣΥΡΙΖΑ:

Στη χθεσινή επέτειο ενός έτους διακυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ, από την γιγαντοοθόνη στο TAE KWON DO η επιλογή να στοχοποιηθούν συνολικά οι δημοσιογράφοι ως εκπρόσωποι της διαπλοκής με την προβολή συγκεκριμένων σχολίων από δελτία ειδήσεων και ενημερωτικών εκπομπών ιδιωτικών καναλιών, πέφτει στο κενό.

Η παραγωγή του VIDEO, η προβολή και τέλος η αναμετάδοσή του από την ΕΡΤ χωρίς, όμως, αντίλογο συνέχισε, δυστυχώς, τη μονομερή διαδικασία στην πληροφόρηση από τη δημόσια τηλεόραση.

Η στοχοποίηση συναδέλφων και κυρίως η προσπάθεια εκφοβισμού τους στην κοινωνία δεν θα περάσουν.

Η ΕΣΗΕΑ, καταλήγει η ανακοίνωση, καλεί τους δημοσιογράφους να σταθούν στο ύψος των περιστάσεων και να συνεχίσουν να υπερασπίζονται το δημοσιογραφικό λειτούργημα μακριά από πολιτικές σκοπιμότητες, που θέλουν να προκαλέσουν κοινωνικό αυτοματισμό.


Σφοδρές αντιδράσεις στη Βουλή από ΝΔ - Δημοκρατική Συμπαράταξη - Ποτάμι για την προβολή του βίντεο

Για εξευτελιστική αναφορά σε δημοσιογράφους, ανθρώπους και κανάλια έκανε λόγο σήμερα στην Ολομέλεια ο βουλευτής της Δημοκρατικής Συμπαράταξης Αν. Λοβέρδος, αναφερόμενος στο επίμαχο βίντεο.

«Δεν το έχω ξαναζήσει αυτό. Μπορεί για κάποιους από την Αριστερά να έμεινε ο σταλινισμός και να τον εκφράζουν με μορφές πολιτικής αλητείας. Εμείς θα προστατέψουμε την Δημοκρατία και δεν καταφεύγουμε σε χυδαία φασιστικού τύπου μέσα προστασίας του εαυτού μας. Όταν σε εγκαταλείπουν επιχειρήματα δεν σε σώζει φασισμός και σταλινισμός» δήλωσε χαρακτηριστικά ο κ. Λοβέρδος.

«Αυτό που συνέβη ήταν πρωτοφανές - τόνισε εκ μέρους της ΝΔ ο Νίκος Δένδιας. Δεν έχει γίνει ποτέ σε καμία εκδήλωση κανενός κόμματος οιασδήποτε αντιλήψεως και κάτω από καθεστώς οποιασδήποτε οξύτητας γεγονός σαν αυτό που παρατηρήθηκε στην πανηγυρική εκδήλωση του ΣΥΡΙΖΑ», υπογράμμισε.

«Οφείλετε να σέβεστε την ελευθεροτυπία, τους κανόνες της Δημοκρατίας. Η χώρα βρίσκεται σε βαθύτατη κρίση - προσέθεσε, συμπληρώνοντας: Η προσπάθεια του ΣΥΡΙΖΑ να εμφανίζεται σαν οχυρό, που μέσα βρίσκονται οι καλοί καουμπόηδες και απέξω οι κακοί ινδιάνοι και πολιορκούν, εξομοιώνοντας τους πάντες αδιακρίτως και τελικώς στρεφόμενοι και εναντίον της ελευθερίας του Τύπου, του λόγου και των δημοσιογράφων να εκφράζουν άποψη δεν βοηθά την χώρα, την κοινωνία και την επίλυση των προβλημάτων».

 «Η χώρα είναι σε τόσο δύσκολο σημείο, που μόνο η ειλικρινής συνεννόηση μπορεί να βοηθήσει. Και αυτό ζητούμε από τον ΣΥΡΙΖΑ. Να μην μπουν στην παγίδα της τεχνητής όξυνσης που προσπαθούν να καλλιεργήσουν τόσο καιρό» συνέχισε ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της αξιωματικής αντιπολίτευσης.

«Πανηγυρίζετε εκτός τόπου και χρόνου σε στιγμή απόλυτης κρίσης και αγνοώντας το κοινωνικό αίσθημα, προσπαθώντας ίσως να δυναμιτίσετε την όποια προσπάθεια συνεννόησης ενώπιον μιας μεγάλης κρίσης στην οποία συνεργήσατε τα μέγιστα» κατέληξε ο Ν. Δένδιας.

Θεοχάρης: τα βίντεο μας θύμισαν «ωραίες στιγμές» όπως το κλείσιμο των τραπεζών  
Τα βίντεο που προβλήθηκαν στη εκδήλωση του ΣΥΡΙΖΑ υπενθύμισαν ωραίες στιγμές όπως το κλείσιμο των τραπεζών, αλλά και τα ξαδέλφια, τα αδέλφια αλλά και τις οικογένειες που διορίστηκαν όπως η κόρη του Παναγιώτη Κουρουπλή που μπήκε μετακλητή, παρατήρησε σκωπτικά ο Χάρης Θεοχάρης από το Ποτάμι.

«Είναι βέβαιο ότι θα λύσετε την ανεργία στον ΣΥΡΙΖΑ» παρατήρησε και κατέληξε «όσο μεγάλα κανιά και αν έχετε δεν μπορείτε να γεφυρώσετε την απόσταση μεταξύ λόγων και πράξεων.








Πηγή: skai.gr