Στην Ολομέλεια η αίτηση για την άρση ασυλίας Μιχαλολιάκου

Στην Ολομέλεια αποφάσισε να παραπέμψει η Επιτροπή Δεοντολογίας της Βουλής την αίτηση για την άρση ασυλίας του αρχηγού της Χρυσής Αυγής, Νίκου Μιχαλολιάκου, για το αδίκημα της διέγερσης σε τέλεση αξιόποινων πράξεων.

Η Επιτροπή εξέτασε την δικογραφία που απέστειλε ο εισαγγελέας στη Βουλή , για υπόθεση ομιλίας του γραμματέα της ΧΑ, που θεωρήθηκε ότι παρακινεί σε βία (αδίκημα διέγερσης σε τέλεση αξιόποινων πράξεων) και αποφάνθηκε κατά συντριπτική πλειοψηφία των μελών της να εισηγηθεί την άρση της ασυλίας του κ. Μιχαλολιάκου. Ο εκπρόσωπος της ΧΑ αποχώρησε. Απουσίαζε ο εκπρόσωπος της Ένωσης Κεντρώων.

Το ζήτημα είχε προκύψει από δημοσίευμα της Εφημερίδας των Συντακτών το 2011
, σύμφωνα με το οποίο ο κος Μιχαλολιάκος σε ομιλία του είχε καταφερθεί εναντίον δημοσιογράφων λέγοντας "Θα τους σπάσουμε τα κεφάλια. Είμαστε πιο ακραίοι απ' ότι νομίζουν. Κι εκείνος ο μεγαλοεκδότης να γίνει σαπούνι με τα Εβραιόπουλά του".

Απεναντίας, η Επιτροπή Δεοντολογίας, αποφάσισε να εισηγηθεί αρνητικά προς την Ολομέλεια για άρση της ασυλίας του προέδρου των ΑΝΕΛ, Πάνου Καμμένου για υπόθεση πολεοδομικών παραβάσεων στο κτίριο, που ενοικιάζει το κόμμα από τον πατέρα του κ. Καμμένου.
Πηγή: Ναντίν Χαρδαλιά