Στην Επιτροπή Θεσμών και Διαφάνειας θα καταθέσουν Πανούσης και Ρουμπάτης (upd)

Την κλήση του πρώην υπουργού Προστασίας του Πολίτη Γιάννη Πανούση, και του διοικητή της ΕΥΠ Γιάννη Ρουμπάτη, αποφάσισε η Eπιτροπή Θεσμών και Διαφάνειας της Βουλής προκειμένου να εξετάσει τις καταγγελίες του κ. Πανούση για σχέσεις μελών του ΣΥΡΙΖΑ με μέλη των «Πυρήνων της Φωτιάς».

Το σχετικό αίτημα κατέθεσαν οι βουλευτές της ΝΔ Γιάννης Τραγάκης και της Δημοκρατικής Συμπαράταξης Βαγγέλης Βενιζέλος.

Η πρόεδρος της Επιτροπής Τασίας Χριστοδουλοπούλου αποδέχθηκε το αίτημα, αν και σχολίασε ότι εκκρεμεί στην Δικαιοσύνη όλη η έρευνα. Πρόσθεσε ωστόσο ότι άπτεται και των αρμοδιοτήτων της Επιτροπής το θέμα. Ζήτησε πάντως να γίνει μια οργανωμένη συζήτηση, σημειώνοντας ότι «η Επιτροπή δεν είναι το Κοινοβούλιο που παρεμβαίνει και στην επικαιρότητα».

Τα κόμματα επέμειναν ότι η κλήση τους πρέπει να γίνει άμεσα, ακόμα και αύριο Τετάρτη, καθώς είναι πολύ σημαντικές οι καταγγελίες που έγιναν. Έτσι, πλέον εκκρεμεί μόνο η συνεννόηση μεταξύ των μελών του προεδρείου της επιτροπής για το πότε ακριβώς θα κληθούν οι κύριοι Πανούσης και Ρουμπάτης.

«Στα όρια της γελοιότητας φτάνουν οι εκτιμήσεις του κ. Πανούση για σχέσεις στελεχών του ΣΥΡΙΖΑ με την τρομοκρατία» δήλωσε στον ΣΚΑΪ ο γραμματέας του κυβερνώντος κόμματος Παναγιώτης Ρήγας, κάνοντας λόγο για «αφελείς χειρισμούς».

Σημειώνεται ότι κυβερνητικά στελέχη, προσερχόμενα στο υπουργικό συμβούλιο, εξαπέλυσαν βολές κατά του πρώην υπουργού Προστασίας του Πολίτη. 
Πηγή: skai.gr - Ναντίν Χαρδαλιά