Βουλή: Ένταση για το επείγον στο ν/σ για τα ΜΜΕ – Αποχώρηση Παναγούλη

Ένταση, ενστάσεις και αντιπαραθέσεις έφερε στην αρμοδία επιτροπή της Βουλής η κατάθεση του ν/σ για τα ΜΜΕ με τη διαδικασία του επείγοντος. Μάλιστα, η συνεδρίαση διακόπηκε για λίγα λεπτά μετά τις έντονες αντιδράσεις της αντιπολίτευσης, αλλά και του βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ Στάθη Παναγούλη, για το επείγον της διαδικασίας. Ο κ. Παναγούλης αποχώρησε σε ένδειξη διαμαρτυρίας, καθώς όπως είπε «το νομοσχέδιο αναρτήθηκε χθες βράδυ και το έλαβα στα χέρια μου σήμερα».

«Αδικούμε τους εαυτούς μας αν λέμε ότι ‘το ν/σ το είδαμε χθες βράδυ’ – το ν/σ έχει αναρτηθεί για διαβούλευση από τις 22/7 το πρώτο κομμάτι, και αυτό των αδειοδοτήσεων και της ΕΡΤ από 23/7, αυτό συνιστά χρόνο τριών μηνών ώς σήμερα» υποστήριξε ο υπουργός Επικρατείας Νίκος Παππάς απαντώντας στις αντιδράσεις. «Θα αποδειχθεί στη διάρκεια της συζήτησης ότι η κυβέρνηση θα επιδιώξει και διάλογο, και ευρύτερες συναινέσεις» σημείωσε ο υπουργός.

«Δεν μπορούμε να συμπιέζουμε χρόνους, άλλωστε δεν έχουμε κάποια προθεσμία που πρέπει να τρέχουμε με την ψυχή στο στόμα αφού το ν/σ δεν έχει να κάνει με μνημονιακές υποχρεώσεις» τόνισε ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της ΝΔ Λευτέρης Αυγενάκης.


Στάθης Παναγούλης

«Δεν εξηγείται το επείγον, άρα δημιουργεί βάσιμες ή αβάσιμες υποψίες ότι πάμε γρήγορα για να τελειώνουμε γρήγορα» σημείωσε από την πλευρά του ο βουλευτής του ΠΑΣΟΚ Θεόδωρος Παπαθεοδώρου. «Αδικείτε τη δική σας πρωτοβουλία γιατί υπό τις συνθήκες αυτές η συναίνεση είναι πολύ δύσκολη» πρόσθεσε.

«Το ν/σ έχει άρθρα πέραν αυτών που υπήρχαν στη διαβούλευση... Η κυβέρνηση πρέπει να εξηγήσει γιατί πάει σε τέτοιες διαδικασίες, το ν/σ ήρθε στα χέρια μας χθες βράδυ» κατήγγειλε ο βουλευτής του ΚΚΕ Γιάννης Γκιόκας.

«Υπάρχουν άσχετες διατάξεις
για ΦΠΑ εργοληπτικών εταιρειών, εστιάτορες και βενζινοπώλες» δήλωσε δε ο βουλευτής του Ποταμιού Γιώργος Αμυράς.

«Έγινε προσπάθεια να μην κρεμαστούν σε αυτό το ν/σ και στη σύμβαση του ΟΔΙΕ – τροπολογίες υπόλοιπα προαπαιτουμένων ή άλλων υπουργείων για να γίνει ουσιαστική κουβέντα» απάντησε ο πρόεδρος της Βουλής Νίκος Βούτσης.
Πηγή: skai.gr