Κλείσιμο

Επιμένει στην απόφασή του για τις Σκουριές ο Σκουρλέτης

Την απόφασή του να αναστείλει τη λειτουργία των ορυχείων στις Σκουριές υπερασπίστηκε στη Βουλή ο Πάνος Σκουρλέτης, χωρίς να κάνει καμία αναφορά στην προσωρινή αναστολή της απόφασης του ΣτΕ.

Όπως σημείωσε «η απόφαση μας δεν είχε προεκλογικό χαρακτήρα, αλλά εκκινεί από τον στόχο της κυβέρνησης για την προστασία του περιβάλλοντος και του δημόσιου συμφέροντος». «Ακούστηκαν παρά πολλά πριν τις εκλογές, τα περισσότερα εκτός πραγματικότητας, από κάποια εγχώρια συστημικά ΜΜΕ που έκαναν τη νύχτα μέρα» υποστήριξε.

Απαντώντας μάλιστα στις επικρίσεις της αντιπολίτευσης ότι η απόφασή του διώχνει τις επενδύσεις, αντέτεινε ότι ο τρόπος που η αντιπολίτευση συμπεριφέρεται δίνει λάθος μήνυμα στους επενδύτες ότι σε αυτή τη χώρα δεν υπάρχουν κανόνες.

«Κάνετε πολύ μεγάλο λάθος όταν λετε ότι ο τρόπος που αντιμετωπίσαμε τις Σκουριές δίνει κάποιο λάθος σήμα στο επενδυτικό κοινό, εκτός αν θέλετε να είναι η Ελλάδα ξέφραγο αμπέλι... Η Ελλάδα θα υπερασπίζεται το περιβάλλον και τη νομιμότητα» είπε ο υπουργός.

“Η απόφαση του Συμβουλίου Επικρατείας, που επιτρέπει -έστω προσωρινά- τη συνέχιση της εξόρυξης στη Χαλκιδική, είναι μια ευκαιρία να συζητήσουμε με την κυβέρνηση όλα αυτά, που πρέπει να μπούνε στο τραπέζι”, δήλωσε νωρίτερα ο διευθύνων σύμβουλος της Ελληνικός Χρυσός, Μιχάλης Θεοδωρακόπουλος.

Πηγή: skai.gr