Κλείσιμο

Επαφές Καραμανλή για την Οικονομία

«Δε χρειάζονται σκληρά μέτρα για την οικονομία, αλλά λογικές κινήσεις ώστε να γίνει η χώρα ελκυστική προς τους ξένους επενδυτές, καταπολεμώντας τη γραφειοκρατία, τη σπατάλη, μαζεύοντας τις δαπάνες και βάζοντας τάξη στα δημοσιονομικά, δίνοντας κίνητρα και, κυρίως, βγάζοντας τα αντικίνητρα για να γίνουν επενδύσεις στον τόπο μας» δήλωσε ο πρόεδρος του ΣΕΒ, μετά τη συνάντησή του με τον πρθυπουργό. « Η κυβέρνηση συμμερίζεται τις απόψεις μας και πιστεύουμε ότι είναι έτοιμη να πάρει τα μέτρα εκείνα που θα κάνουν τη χώρα μας πιο ανταγωνιστική και πιο ελκυστική, ακριβώς για να εκμεταλλευτούμε τη θετική συγκυρία από τους Ολυμπιακούς Αγώνες» πρόσθεσε ο κ. Κυριακόπουλος.
Αναφερόμενος στο ασφαλιστικό ο πρόεδρος του ΣΕΒ είπε ότι «αργά ή γρήγορα θα πρέπει να συζητηθεί, ωστόσο, τώρα δεν είναι στις προτεραιότητες της κυβέρνησης».
>ΓΣΕΒΕΕ
Μετά τη συνάντησή του με τον πρωθυπουργό, ο αντιπρόεδρος της ΓΣΕΒΕΕ, Β. Λιαμέτης δήλωσε: «Τόσο ο κ. Αλογοσκούφης, όσο και ο υπουργός Ανάπτυξης και ο πρωθυπουργός δεσμεύτηκαν ότι θα εξαγγελθούν μέτρα για τις μικρομεσαίες επιχειρήσεις ενόψει της ΔΕΘ. Θα βγει καινούργιος αναπτυξιακός νόμος, που θα συμπεριλαμβάνει αυτή τη φορά και τις μικρές επιχειρήσεις. Ελπίζουμε ότι οι υποσχέσεις και οι δεσμεύσεις που πήραμε σήμερα θα υλοποιηθούν και πιστεύομε ότι βρίσκονται σε μια πολύ θετική κατεύθυνση. Περιμένουμε να δούμε τα αποτελέσματα».
>Συνάντηση με τον επίτιμο
Ο πρωθυπουργός συναντήθηκε το πρωί και με τον επίτιμο πρόεδρο της ΝΔ, κ. Κωνσταντίνο Μητσοτάκη, ο οποίος δήλωσε ότι «η οικονομία βρίσκεται σε κακή κατάσταση και η κυβέρνηση πρέπει να λάβει σκληρά οικονομικά μέτρα». Ερωτηθείς για την εκλογή προέδρου της Δημοκρατίας, το Μάρτιο, ο κ. Μητσοτάκης είπε ότι δεν συζήτησε το θέμα με τον πρωθυπουργό και πρόσθεσε πως δεν πρέπει τα κόμματα να ασχολούνται από τώρα με αυτό το θέμα, σημειώνοντας ότι «κανένα κόμμα δεν μπορεί σοβαρά να συζητήσει γι` αυτή την υπόθεση που θα μας απασχολήσει την Ανοιξη». Ο κ. Μητσοτάκης δήλωσε ότι ουδέποτε έχει πει πως ο διάδοχος του κ. Στεφανόπουλου θα πρέπει να προέρχεται από την παράταξη της ΝΔ.
Σε ερώτηση, τέλος, αν θα πρέπει να εισέλθει η κα Ντόρα Μπακογιάννη στην κυβέρνηση, ο πρώην πρωθυπουργός ανέφερε «η Ντόρα έχει δουλειά να κάνει στο Δήμο»,αλλά απέφυγε να απαντήσει στο ερώτημα αν θα πρέπει να εξαντλήσει την τετραετία.
>Ουδέν σχόλιο
Ερωτηθείς σχετικά για τις δηλώσεις του επιτίμου προέδρου της ΝΔ, Κ. Μητσοτάκη, ο αναπληρωτής κυβερνητικός εκπρόσωπος, Ευ. Αντώναρος, δήλωσε: «Κατά παγία τακτική δεν σχολιάζουμε δηλώσεις του επιτίμου προέδρου της ΝΔ».
Πηγή: skai.gr