Μεϊμαράκης: Τσίπρας ο πρωθυπουργός του τρίτου μνημονίου και του εξηντάευρου

Ο Πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας μιλώντας σήμερα στην 80η ΔΕΘ έκανε αναφορά στον Κώστα Καραμανλή και στον Αντώνη Σαμαρά που όπως είπε «κράτησε την Ελλάδα όρθια σε δύσκολες ώρες».

Στη συνέχεια ο Πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας επιτέθηκε στην απερχόμενη κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ τονίζοντας: «Η Ελλάδα βρίσκεται και πάλι σε ένα οριακό σημείο. Εύκολος δρόμος δεν υπάρχει. Κάλπικες ελπίδες και ψεύτικα προγράμματα δεν πρόκειται ποτέ να μοιράσουμε γιατί είμαστε υπεύθυνοι. Τα επικίνδυνα πειράματα του τελευταίου επταμήνου κόστισαν ακριβά. Ποτέ στο παρελθόν δεν έγινε τόσο κακό σε τόσο μικρό διάστημα. Οι κίνδυνοι επίσης δεν έχουν ξεπεραστεί με την συμφωνία και οι επόμενοι μήνες είναι κρίσιμοι. Τώρα είναι η τελευταία ευκαιρία και αυτή η ευκαιρία δεν πρέπει να χαθεί. Το ερώτημα είναι ξεκάθαρό, ειλικρινά ή ψεύτικα λόγια;»

Αναφερόμενος στα πεπραγμένα των περασμένων μηνών ο Βαγγέλης Μεϊμαράκης υπογράμμισε «Έχει έρθει ώρα να συγκρίνουμε τις υποσχέσεις του περασμένου Γενάρη με τα πεπραγμένα των τελευταίων 7 μηνών ο κύριος Τσίπρας και ο ΣΥΡΙΖΑ. Πρίν από μόλις 7 μήνες από εδώ ο κύριος Τσίπρας είχε υποσχεθεί και δώσει σε όλους τα πάντα. Ήταν πολλοί οι συμπολίτες μας που είπαν και τα μισά να κάνει καλά θα είναι. Οι πράξεις δείχνουν πως τίποτε δεν έγινε και όχι μόνο αυτό αλλά μας πήγε και πολλούς μήνες πίσω».

Στη συνέχεια ο κύριος Μεϊμαράκης αναφέρθηκε λεπτομερώς σε όλα τα «δεινά» όπως είπε που έφερε ο ΣΥΡΙΖΑ στο κομμάτι της οικονομίας με capital controls, κλειστές τράπεζες και τους «συνταξιούχους στις ουρές μία εικόνα που ποτέ δεν θα ξεχάσω» σημείωσε.

Ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας υπογράμμισε: «μέσα σε επτά μήνες όλα έγιναν χειρότερα. Συγκρίνετε πως ήμασταν τον περασμένο Γενάρη όταν και παραδώσαμε την οικονομία και τη χώρα και τι έχουμε τελικώς σήμερα. Τσίπρας είναι ο πρωθυπουργός του μνημονίου και του «εξηντάευρου». Όλα όσα έκαναν δεν αφήνουν ευκαιρία για τη δική του 2η ευκαιρία που σήμερα ζητάει. Η χώρα δεν αντέχει άλλα πειράματα».

Αναφορικά με την επομένη ημέρα από τις εκλογές ο κύριος Μειμαράκης σημείωσε: «είναι απαραίτητες οι συναινέσεις και οι συνεργασίες σήμερα. Χωρίς αξιοπιστία η χώρα δεν πάει πουθενά. Η πρώτη δουλειά της νέας κυβέρνησης με κορμό τη νέα δημοκρατία είναι η ανοικοδόμηση της εμπιστοσύνης. Η χώρα χρειάζεται σήμερα ένα νέο μοντέλο σταθερότητας επενδύσεων και εργασίας. Θεού θέλοντος και λαού θέλοντος από την 20η Σεπτεμβρίου θα είμαι πρωθυπουργός και έχουμε σχέδιο συγκρότησης ομάδας εθνικής προσπάθειας που θα είναι έτοιμη να διαπραγματευτεί το μέλλον του τόπου και των πολιτών του.

Θέλουμε τη συμμετοχή όλων των πολιτικών δυνάμεων και μπορεί ο κύριος Τσίπρας να μην δέχεται πως θα έρθει δεύτερος και θα δεν θέλει να συμμετέχει σε κυβέρνηση με πρωθυπουργό Μεϊμαράκη αλλά είναι υποχρεωμένος να το πράξει καθώς το τρίτο μνημόνιο είναι δικό του έργο».

Παράλληλα ο Πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας σημείωσε πως «από την επομένη των εκλογών πιάνουμε δουλειά για να φέρουμε επενδύσεις, να ανοίξουν θέσεις εργασίας» και παρατήρησε πως αυτή είναι μια βασική διαφορά με την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ, λέγοντας: «Εμείς φέρνουμε δουλειές, εκείνοι διώχνουν».

Τόνισε ότι μετά τις «καταστροφικές συνέπειες» της επτάμηνης διακυβέρνησης από την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ πρέπει να εξεταστεί ξανά το θέμα της βιωσιμότητας και άσκησε κριτική στον κ. Τσίπρα, γιατί, όπως είπε, η Συμφωνία που υπέγραψε «αποκλείει ρητά κάθε σκέψη για "κούρεμα" του χρέους».

Ο πρόεδρος της ΝΔ δεσμεύτηκε ότι η κυβέρνησή του θα επανεξετάσει τις ρυθμίσεις για τη φορολόγηση των αγροτών.  

«Δεν πρόκειται να ασχοληθώ με υπουργό Εθνικής Άμυνας που αποχώρησε, θα υλοποιήσουμε εμείς τις αποφάσεις τού Συμβουλίου της Επικρατείας για τους στρατιωτικούς», είπε για τον πρόεδρο των ΑΝΕΛ, Πάνο Καμμένο, ο πρόεδρος της ΝΔ, Βαγγέλης Μεϊμαράκης, από το βήμα της 80ης ΔΕΘ.

Κατηγόρησε την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ, λέγοντας ότι δεν κατάφερε να υλοποιήσει, τις αποφάσεις του Συμβουλίου της Επικρατείας για τα οικονομικά των στρατιωτικών και δεσμεύτηκε για την επιχειρησιακή στήριξη των Ενόπλων Δυνάμεων.

Ο πρόεδρος της ΝΔ δεσμεύτηκε τέλος για την εφαρμογή του ελάχιστου εγγυημένου εισοδήματος, τη στήριξη του εθνικού συστήματος Υγείας, την άμεση ενεργοποίηση του ΕΣΠΑ και την αλλαγή του νόμου περί ευθύνης υπουργών».
Πηγή: skai.gr