Θεοδωράκης: Το «Ποτάμι» δεν θα συμμετέχει στην κυβέρνηση

Τοποθετήθηκε τελικώς από το βήμα της Βουλής, ο Πρόεδρος του «|Ποταμιού» Σταύρος Θεοδωράκης, παρά τις πληροφορίες που τον ήθελαν να μη μιλά.

Αναλυτικότερα ο κύριος Θεοδωράκης αρχικά αναφέρθηκε στην Πρόεδρο της Βουλής και τόνισε : «μακάρι να είχαμε ξεπεράσει τα εμπόδια που έβαλε η Ζωή Κωνσταντοπούλου και να κάναμε μια ειλικρινή κουβέντα».

Ο κύριος Θεοδωράκης έκανε επίσης λόγο για «ποντικούς» που πηδούν από εξουσία σε εξουσία και περιμένουν την έξοδο της χώρας από το ευρώ για να πλουτίσουν. Τόνισε επίσης πως πλέον παλεύουμε η μάχη δεν αφορά μόνο τη σωτηρία της χώρας αλλά και της Ευρώπης ολόκληρης.

Ο Πρόεδρος του «Ποταμιού» τόνισε παράλληλα πως: «επανάσταση σήμερα είναι να ξαναχτίσουμε τη δικαιοσύνη, να δώσουμε ευκαιρίες στους νέους, να κόψουμε τα πλοκάμια της διαπλοκής. Να κλείσουμε τις πόρτες στους γραφειοκράτες, στις συντεχνίες, στα συμφέροντα για να μη σερνόμαστε από μνημόνιο σε μνημόνιο».

Απευθυνόμενος στον πρωθυπουργό είπε: «για να αλλάξουμε τον κόσμο πρέπει πρώτα να αλλάξουμε εμείς».

Για το ζήτημα των κλειστών τραπεζών σημείωσε: «τα τραπεζικά καταστήματα πρέπει να ανοίξουν άμεσα. Δεν είναι για χλευασμό ο κόσμος στα ΑΤΜ. Οι άνθρωποι βρίσκονται εκεί για τους κόπους τους και όχι για το κέρδος».

Ο κύριος Θεοδωράκης επισήμανε αναφορικά με το τι θα ψηφίσει η παράταξη : «το Ποτάμι θα ψηφίσει «χωρίς τσαλιμάκια» όσα ο Αλέξης Τσίπρας συμφώνησε στην Ευρώπη. Μας κατηγορούν οι υποστηρικτές της δραχμής για αυτή μας τη στάση από την αρχή. Το «Ποτάμι» όμως γνώριζε το παιχνίδι με τους υποστηρικτές της δραχμής το είχε από την αρχή καταγγείλει και σήμερα θα πράξει αυτό που πρέπει για το καλό της χώρας».

Κλείνοντας την ομιλία του ο κύριος Θεοδωράκης σημείωσε αναφορικά με τα όσα κυκλοφορούν και θέλουν το «Ποτάμι» να συμμετέχει στην κυβέρνηση, «εμείς δεν θα συμμετέχουμε στην κυβέρνηση. Θα μείνουμε στην αντιπολίτευση να στηλιτεύουμε τα κακώς κείμενα και να παλεύουμε για το καλό του λαού».
Πηγή: skai.gr