Σαμαράς: Ο Τσίπρας θέλει να αλλάξει τον ιστορικό προσανατολισμό της χώρας

Απάντηση στο διάγγελμα του Αλέξη Τσίπρα έδωσε ο Αντώνης Σαμαράς, κατηγορώντας τον πρωθυπουργό πως «επιμένει στα ψέματα» που έχει πει στον ελληνικό λαό ενώ αδυνατεί να κλείσει μια καλύτερη συμφωνία και οδηγεί τη χώρα στο δρόμο του «κουρέματος» καταθέσεων.

Ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης κατήγγειλε πως ο κ. Τσίπρας φιλοδοξεί να αλλάξει τον «ιστορικό προσανατολισμό» της Ελλάδας προς την Ευρώπη, καθότι «δεν αντέχει» την ευρωπαϊκή ταυτότητα της χώρας και επειδή έχει στόχο «να επιζήσει το κόμμα κι όχι η Ελλάδα».

«Γιατί έπρεπε η χώρα να καταρρεύσει; Μήπως, όπως ομολόγησε σήμερα ο κ. Τσακαλώτος, για να μην πέσει η κυβέρνησή τους;», διερωτήθηκε ο αρχηγός της Νέας Δημοκρατίας.

Αμφισβήτησε ευθέως τον ισχυρισμό του πρωθυπουργού πως ανεξάρτητα από το αποτέλεσμα του δημοψηφίσματος θα κλείσει συμφωνία μέσα σε 48 ώρες, σχολιάζοντας ειρωνικά πως πριν από λίγες ημέρες η κυβέρνηση διαβεβαίωνε πως δεν θα κλείσουν οι τράπεζες, τις οποίες τελικά υποχρεώθηκε η ίδια να κλείσει.

«Πώς θα ανοίξουν οι τράπεζες, με το ‘Όχι’, που όλη η Ευρώπη εκλαμβάνει ως ‘όχι στο ευρώ’», σημείωσε ο κ. Σαμαράς, καλώντας τους πολίτες να μείνουν ενωμένοι και να επιλέξουν μια Ελλάδα δυνατή στην Ευρώπη και το κοινό νόμισμα.
Πηγή: skai.gr