Σόιμπλε - Ντάισελμπλουμ: Αδιανόητη μια λύση για την Ελλάδα χωρίς συμμετοχή του ΔΝΤ

Αδιανόητη χωρίς τη συμμετοχή του ΔΝΤ χαρακτήρισαν μια λύση για την Ελλάδα το γερμανικό υπουργείο Οικονομικών, και ο πρόεδρος του Eurogroup Γερούν Ντάισελμπλουμ επισημαίνοντας ότι το Ταμείο πρέπει να διαδραματίσει ρόλο στη συμφωνία. 

Το ΔΝΤ απέστειλε ένα σοβαρό μήνυμα στην Ελλάδα να εντατικοποιήσει τις προσπάθειές της στο πρόγραμμα βοήθειας με τους διεθνές δανειστές της, διεμήνυσε την Παρασκευή το γερμανικό υπουργείο.

Τα σχόλια ήρθαν αφότου την Πέμπτη ο εκπρόσωπος του Ταμείου δήλωσε ότι το κλιμάκιό του αποχωρεί από τις διαπραγματεύσεις του Brussels Group, λόγω έλλειψης προόδου στις διαπραγματεύσεις.

«Αυτή είναι μια πολύ σοβαρή δήλωση από το ΔΝΤ» επισήμανε ο εκπρόσωπος του γερμανικού ΥΠΟΙΚ Μάρτιν Γιέγκερ. «Αντιλαμβανόμαστε αυτή τη δήλωση σαν ένα κάλεσμα, μια προειδοποίηση στην ελληνική πλευρά να εντατικοποιήσει τις διαπραγματεύσεις. Μια λύση χωρίς το ΔΝΤ είναι αδιανόητη για εμάς» ανέφερε χαρακτηριστικά.

Από την πλευρά του, ο εκπρόσωπος της καγκελαρίου Μέρκελ υπογράμμισε ότι η Γερμανία εργάζεται για την παραμονή της Ελλάδα στην ευρωζώνη, αλλά επανέλαβε ότι η αντίληψη της κυβέρνησης είναι ότι «η ευρωπαϊκή αλληλεγγύη πάει χέρι – με χέρι με τις ελληνικές προσπάθειες για την μεταρρύθμιση της οικονομίας της».

«Χωρίς το ΔΝΤ μία συμφωνία είναι αδιανόητη, καθώς το περιεχόμενό της πρέπει να είναι πραγματικό και εάν υπάρχει ένα πραγματικό περιεχόμενο, το ΔΝΤ θα συμμετάσχει επίσης», δήλωσε από την πλευρά του στη Χάγη ο Γερούν Ντάισελμπλουμ.

Πηγή: skai.gr με πληροφορίες από ΑΜΠΕ