Άρχισαν οι τεχνικές διαβουλεύσεις με τους πιστωτές στην Αθήνα

Εργασιακά, μείωση διοικητικών βαρών και θέματα ανταγωνισμού στην οικονομία τέθηκαν επί τάπητος στις διαβουλεύσεις που άρχισαν εκ νέου σήμερα Μεγάλη Τρίτη, σε κεντρικό ξενοδοχείο της Αθήνας, μεταξύ των τεχνικών κλιμακίων των θεσμών και υπηρεσιακών στελεχών των ελληνικών υπουργείων.

Εν τω μεταξύ, με ενδιαφέρον αναμένεται η αυριανή και μεθαυριανή συνεδρίαση του Euro-working Group, όπου τη χώρα μας θα εκπροσωπήσει ο γ.γ. Δημοσιονομικής Πολιτικής Νίκος Θεοχαράκης.

Στόχος είναι να καταγράφει πρόοδος ενόψει της άτυπης συνεδρίασης του Eurogroup στις 24 Απριλίου, στη Ρίγα της Λετονίας.

«H Ελλάδα είναι αυτή που θα πρέπει να κάνει κάποια κίνηση» δήλωσε ο εκπρόσωπος της Κομισιόν Αλεξάντερ Βιντερστάιν κατά την τακτική ενημέρωση δημοσιογράφων στις Βρυξέλλες. Διευκρίνισε ότι στο διπλό Euro-working Group των επόμενων ημερών θα γίνει μία αποτίμηση της κατάστασης, σε σχέση με τις εν εξελίξει διαπραγματεύσεις.

Ενόψει της επίσκεψης του Αλέξη Τσίπρα στη Μόσχα, η εκπρόσωπος Ανίκα Μπράιντχαρντ υποστήριξε ότι η Επιτροπή αναμένει την ίση μεταχείριση όλων των κρατών-μελών σχετικά με το εμπορικό εμπάργκο και ότι οι χώρες-μέλη της Ε.Ε. θα πρέπει να εκφράζονται με ενιαία φωνή έναντι της Ρωσίας.
Πηγή: Νίκος Φιλιππίδης - skai.gr