Κλείσιμο

Απάντηση του Π. Νικολούδη για τον έλεγχο βουλευτών που έχουν χρήματα στο εξωτερικό

Αναρμόδιος για τον έλεγχο του «πόθεν έσχες» των Βουλευτών δήλωσε ο υπουργός Επικρατείας για την καταπολέμηση της διαφθοράς, Παναγιώτης Νικολούδης, απαντώντας σε ερώτηση που είχε καταθέσει ο βουλευτής του ΠΑΣΟΚ, Ανδρέας Λοβέρδος.

Στην ερώτηση ο κ. Λοβέρδος επικαλούταν δημοσίευμα, σύμφωνα με το οποίο ο κ Νικολούδης ζήτησε ως πρόεδρος της Αρχής για την καταπολέμηση του μαύρου χρήματος, έρευνα για τις καταθέσεις του πρώην υπουργού Γκίκα Χαρδούβελη σε τράπεζες του εξωτερικού και ρωτούσε αν έχει πράξει αναλόγως και για τους 4 βουλευτές και υπουργούς του ΣΥΡΙΖΑ που έχουν τα χρήματά τους στο εξωτερικό.

Ο κ. Νικολούδης ισχυρίστηκε ότι διαβίβασε τις σχετικές πληροφορίες – καταγγελίες στην Επιτροπή της Βουλής ως όφειλε, η οποία είναι και η μόνη αρμόδια για το εν λόγω ζήτημα, σύμφωνα με τον υπουργό.

«Ως Πρόεδρος της Αρχής Καταπολέμησης της Νομιμοποίησης Εσόδων από Εγκληματική Δραστηριότητα διαβίβασα πληροφορίες - καταγγελίες στην Επιτροπή της Βουλής που είναι αρμόδια για τον έλεγχο Δηλώσεων Περιουσιακής Κατάστασης («πόθεν έσχες»), όπως είχα από το νόμο υποχρέωση. Ως υπουργός Επικρατείας δεν έχω δικαίωμα να ελέγχω δηλώσεις Βουλευτών προς την ως άνω Επιτροπή», αναφέρει στην απάντησή του ο υπουργός Επικρατείας Παναγιώτης Νικολούδης.
Πηγή: skai.gr