Κλείσιμο

Ορκίστηκε η νέα κυβέρνηση - Διπλή τελετή ορκωμοσίας

Διπλή ήταν η τελετή ορκωμοσίας για τη νέα κυβέρνηση, με εννέα υπουργικά στελέχη να ορκίζονται με τον καθιερωμένο θρησκευτικό όρκο όπως επιθυμούσαν, (μεταξύ αυτών κι όλα τα στελέχη των ΑΝΕΛ) και τα υπόλοιπα 31 να προτιμούν τον πολιτικό όρκο.



Πάνος Καμμένος, Τέρενς Κουίκ, Δημήτρης Μάρδας, Παναγιώτης Νικολούδης, Παναγιώτης Κουρουμπλής, Έλενα Κουντουρά, Μαρία Κόλλια Τσαρουχά, Γιάννης Πανούσης και Παναγιώτης Σγουρίδης ήταν τα μέλη της κυβέρνησης που ορκίστηκαν με θρησκευτικό όρκο. 

«Ορκίζομαι να τηρώ το Σύνταγμα και τους νόμους και να υπηρετώ το γενικό συμφέρον του ελληνικού λαού» ήταν ο λιτός πολιτικός όρκος των υπολοίπων μελών της νέας κυβέρνησης.



Σημειώνεται ότι η ορκωμοσία της νέας κυβέρνησης καθυστέρησε, γιατί συντάχθηκαν τα απαραίτητα Προεδρικά Διατάγματα για τους δυο όρκους.

Σημειώνεται ότι την Τετάρτη στη 1 μετά το μεσημέρι συναντώνται ο Ευάγγελος Μεϊμαράκης με τη Ζωή Κωνσταντοπούλου που έχει προταθεί για πρόεδρος της Βουλής διαδεχόμενη τον κ. Μεϊμαράκη. 



«Απαράδεκτο και πρωτοφανές» χαρακτήρισε η ΝΔ το γεγονός της παρουσίας της κ. Κωνσταντοπούλου στην ορκωμοσία της κυβέρνησης.

«Ο πρόεδρος της Βουλής εκφράζει όλα τα κόμματα και όλους τους βουλευτές.
Αυτά τα δείγματα γραφής δεν είναι καθόλου καλά» προσθέτει η ΝΔ.

Την Τετάρτη στις 10.30 το πρωί θα συνεδριάσει για πρώτη φορά το υπουργικό συμβούλιο. To νέο κυβερνητικό σχήμα αναλυτικά ΕΔΩ


Πηγή: skai.gr