Κλείσιμο

Στην Εισαγγελία Εφετών για κατάθεση καλούνται Καμμένος και Χαϊκάλης

Σε συμπληρωματική κατάθεση καλούνται σήμερα Κυριακή από τον αρμοδιο εισαγγελέα Εφετών Παναγιώτη Παναγιωτόπουλος ο πρόεδρος των Ανεξάρτητων Ελλήνων Πάνος Καμμένος και βουλευτής ο Παύλος Χαϊκάλης.

Ο εισαγγελικός λειτουργός κρίνει ότι μετά τη χθεσινή κατάθεση του Γιώργου Αποστολόπουλου προκύπτουν σημεία για τα οποία θα ζητήσει περαιτέρω διευκρινίσεις από τους δυο πολιτικούς.

Κατά την κατάθεσή του ο κ. Αποστολόπουλος ουσιαστικά αντέστρεψε τις καταγγελίες του Παύλου Χαϊκάλη περί απόπειρας χρηματισμού.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο κ. Αποστολόπουλος κατέθεσε ότι ο κ. Χαϊκάλης ήταν εκείνος που αναφέρθηκε πρώτος στο ενδεχόμενο οικονομικού ανταλλάγματος για την προεδρική εκλογή.

Σύμφωνα με τις ίδιες πηγές, είπε πως ο βουλευτής των Ανεξάρτητων Ελλήνων του ανέφερε κατά τη διάρκεια συζήτησης πως είναι ανοιχτός στο να ψηφίσει Πρόεδρο Δημοκρατίας, προσθέτοντας όμως: «Αλλά να έχουμε και κάτι».

Εξηγώντας τις μετέπειτα πράξεις του, ο κ. Αποστολόπουλος τόνισε πως στόχος του ήταν να δοκιμάσει τον κ. Χαϊκάλη και να διαπιστώσει αν ο βουλευτής ήταν όντως διατεθειμένος να χρηματιστεί για την προεδρική εκλογή, μέχρι σε ποιο σημείο μπορούσε να φτάσει αλλά και να αποδείξει στον Πάνο Καμμένο ότι ο βουλευτής ήταν ευάλωτος και ανέντιμος.

Σύμφωνα πάντα με τις πληροφορίες, ο κ. Αποστολόπουλος συμπλήρωσε πως είναι προσωπικός φίλος του κ. Χαϊκάλη και πως έχει αρκετές συζητήσεις μαζί του για οικονομικά, πολιτικά και προσωπικά ζητήματα.

Αποχωρώντας από την εισαγγελία, ο κ. Αποστολόπουλος απέφυγε να κάνει κάποια δήλωση, όμως ο δικηγόρος του τόνισε πως δεν προέκυψε καμία ποινική ή πολιτική ευθύνη για τον πελάτη του.

Ο κ. Αποστολόπουλος – σύμφωνα με τον δικηγόρο του – παραδέχτηκε πως είναι το πρόσωπο που ακούγεται στο οπτικοακουστικό υλικό του κ. Χαϊκάλη, τονίζοντας όμως πως το υλικό είναι προϊόν συρραφής και μοντάζ.
Πηγή: skai.gr