Αισιοδοξία Μεϊμαράκη πως οι βουλευτές «θα σταθούν στο ύψος των περιστάσεων»

Αισιόδοξος ότι οι βουλευτές θα σταθούν με υπευθυνότητα στην ψηφοφορία για την προεδρική εκλογή εμφανίστηκε ο Πρόεδρος της Βουλής Ευάγγελος Μεϊμαράκης, αμφισβητώντας σενάρια και απόψεις που υποστηρίζουν ότι οι δανειστές θα δεν κουβεντιάζουν και με μια ενδεχόμενη κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ, χαρακτηρίζοντάς τα άνευ σημασίας.

Μιλώντας στο συνέδριο του Γραφείου Προϋπολογισμού του Κράτους στη Βουλή με θέμα «Οικονομικές Διαστάσεις της Συνταγματικής Αναθεώρησης σε Συνθήκες Κρίσης», ο κ. Μεϊμαράκης εξέφρασε την πεποίθηση ότι «οι βουλευτές θα αρθούν στο ύψος των περιστάσεων και θα προσέλθουν με ευθύνη στην ψηφοφορία».

Παράλληλα, ο Πρόεδρος της Βουλής αναφέρθηκε στις συνθήκες πολιτικής σταθερότητας υποστηρίζοντας ότι «για να μπορέσει η οικονομία να προχωρήσει, χρειάζεται πολιτική σταθερότητα και πολιτικός συνομιλητής με τους Ευρωπαίους, για να συνεννοείται με τον καλύτερο δυνατό τρόπο.

«Εγώ πιστεύω ότι οι δανειστές θα κουβεντιάζουν με οποιαδήποτε κυβέρνηση στη χώρα. Αυτά που ακούτε, αν αλλάξει η κυβέρνηση με ποιον θα συζητάνε ή πως θα συζητάνε, δεν έχουν σημασία. Σημασία έχει αν η αλλαγή αυτή θα φέρει αλλαγή πολιτικής σε συγκεκριμένους τομείς που έχει συμφωνήσει η χώρα. Και απαιτείται πολιτική σταθερότητα και εφαρμογή των κανόνων, ώστε και οι έξω και οι μέσα να γνωρίζουμε», προσέθεσε.
Πηγή: Πηνελόπη Γκάλιου