Κουβέλης: Οι βουλευτές της ΔΗΜΑΡ έχουν δεσμευτεί πως δεν θα ψηφίσουν Πρόεδρο

Οι βουλευτές της ΔΗΜΑΡ έχουν δεσμευτεί ότι δεν θα ψηφίσουν Πρόεδρο Δημοκρατίας από την παρούσα Βουλή, καθότι η ασκούμενη πολιτική δεν επιτρέπει τις προϋποθέσεις μιας συναινετικής διαδικασίας, όπως δήλωσε στον ΣΚΑΪ ο Φώτης Κουβέλης.

Αποσαφήνισε πως «δεν υφίσταται» σενάρια για δική του υποψηφιότητα για τον προεδρικό θώκο.

Αναφορικά με δημοσιεύματα που προαναγγέλλουν διάλυση της ΔΗΜΑΡ και προσχώρησή της στα ψηφοδέλτια του ΣΥΡΙΖΑ, ο κ. Κουβέλης διέψευσε κατηγορηματικά κάθε τέτοιο σενάριο, κάνοντας λόγο για «αποκυήματα πολιτικής φαντασίας».

Διευκρίνισε πως η ΔΗΜΑΡ είναι διατεθειμένη να συζητήσει και με τον ΣΥΡΙΖΑ για τις προϋποθέσεις προοδευτικής διακυβέρνησης του τόπου, όμως θέτει ως «προϋπόθεση» την «πολιτική και οργανωτική αυτονομία» της.

Τόνισε πάντως πως δεν έχει τεθεί θέμα κοινής εκλογικής καθόδου με την Κουμουνδούρου.

Δήλωσε πάντως ανοικτός στο ενδεχόμενο να συναντηθεί με τον Αλέξη Τσίπρα αλλά και με άλλους σχηματισμούς, όπως οι Οικολόγοι.

Σημειώνεται πως νωρίτερα, μιλώντας στον ΣΚΑΪ, η βουλευτής της ΔΗΜΑΡ Μαρία Ρεπούση είπε πως η Αγίου Κωνσταντίνου θα επιδιώξει προγραμματική σύγκλιση με «τον κορμό της αριστεράς, που σήμερα είναι ο ΣΥΡΙΖΑ».

Τέλος, ο κ. Κουβέλης εκτίμησε πως η απόφαση της κυβέρνησης να επισπεύσει τη διαδικασία προεδρικής εκλογής είναι στην πραγματικότητα μια κυβερνητική κίνηση για την προκήρυξη βουλευτικών εκλογών.
Πηγή: skai.gr