Κλείσιμο

Κατέθεσαν οι Σκουρλέτης και Παππάς για το χρηματισμό βουλευτών (upd)

«Η Δικαιοσύνη πρέπει να αφήνεται ελεύθερη να κάνει το έργο της χωρίς παρεμβάσεις από οποιονδήποτε. Είμαστε εδώ για να βοηθήσουμε το έργο της Δικαιοσύνης» τόνισε ο εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ Πάνος Σκουρλέτης που κατέθεσε την Πέμπτη μαζί με τον Νίκο Παππά διευθυντή του πολιτικού γραφείου του Αλέξη Τσίπρα ενώπιον του εισαγγελέα για τις καταγγελίες περί χρηματισμού βουλευτών. 

«Οι υποκριτικές κραυγές, η κινδυνολογία και η προσπάθεια της κυβέρνησης για αντίστροφη της πραγματικότητας, έχει ως στόχο να συγκαλύψει το φιάσκο που υποστεί από τη δήθεν απομάκρυνση από το μνημόνιο και το ΔΝΤ. Στο λάκκο που σκάβει η κυβέρνηση θα πέσει η ίδια. Η χώρα χρειάζεται ισχυρή κυβέρνηση η οποία θα μας βγάλει από την κρίση» πρόσθεσε ο κ. Σκουρλέτης.

Την ερχόμενη εβδομάδα ενώπιον του εισαγγελέα θα βρεθούν ο πρώην πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ Νίκος Κωνσταντόπουλος και ο αντιπρόεδρος της Βουλής και βουλευτής της αξιωματικής αντιπολίτευσης Γιάννης Δραγασάκης.

Σύμφωνα με δικαστικές πήγες στην έρευνα αναμένεται να κληθούν να δώσουν εξηγήσεις και οι πρόεδροι του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξης Τσίπρας και των ΑΝΕΛ Πάνος Καμμένος.

Την Τετάρτη κατέθεσε στον αρμόδιο εισαγγελέα και ο δημοσιογράφος Αιμίλιος Λιάτσος, ο οποίος έδωσε εξηγήσεις σχετικά με δημοσίευμα της εφημερίδας του ότι επιχειρηματίες συγκεντρώνουν χρήματα για να δωροδοκήσουν βουλευτές προκείμενου να εκλέγει Πρόεδρος της Δημοκρατιας.

Είπε ότι οι πήγες του είναι έγκυρες, αλλά επικαλέστηκε το δημοσιογραφικό απόρρητο και δεν τις αποκάλυψε.

Στις κατηγορίες που έχει εξαπολύσει για φωτογραφικές τροπολογίες της κυβέρνησης και διαφθορά επιμένει ο ΣΥΡΙΖΑ, όπως ανέφερε και την Πέμπτη στον ΣΚΑΪ ο γραμματέας του κόμματος Δημήτρης Βίτσας. Παράλληλα, κατηγόρησε εκ νέου τη ΝΔ για δάνειο που πήρε από τράπεζα. «Έχουμε εκδώσει βιβλιαράκι το Μάιο που αναφέρει τις φωτογραφίες τροπολογίες» σημείωσε.
Πηγή: Νewsdesk ΣΚΑΪ, Iωάννα Μάνδρου, Δημήτρης Λάππας