Κλείσιμο

Ιταλία: Παρέμβαση Τσίπρα σε φόρουμ με "βαριά" ονόματα της οικονομίας

Σε οικονομικό φόρουμ στη βόρεια Ιταλία θα μιλήσει το βράδυ ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξης Τσίπρας. Η ομιλία του με θέμα «Ο συσχετισμός δυνάμεων στη Νέα Ευρώπη», θα ενταχθεί στον κύκλο συζητήσεων υπό τον γενικό τίτλο: «Η ατζέντα για να αλλάξει η Ευρώπη».

Το φόρουμ διοργανώνεται από το ίδρυμα Ambrosetti-The European House και πραγματοποιείται στο Τσερνόμπιο, κοντά στη λίμνη Κόμο, έως την Κυριακή.

Σύμφωνα με πληροφορίες της Deutsche Welle, η παρέμβασή του θα αφορά τους τρόπους με τους οποίους μπορεί να ξεπερασθεί η οικονομική κρίση και αλλά και την ανάγκη να ακολουθήσει η Ευρώπη μια οδό διαφορετική από εκείνη που έχει υποδείξει έως τώρα η Γερμανία.

Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ θα έχει την ευκαιρία να συνομιλήσει κατιδίαν με σειρά συμμετεχόντων στο Φόρουμ, στους όποιους συμπεριλαμβάνονται, μεταξύ των άλλων, ο τέως πρωθυπουργός της Ιταλίας Ενρίκο Λέτα, ο γνωστός οικονομολόγος Νουριέλ Ρουμπινί και ο πρώην πρόεδρος της
Ευρωπαϊκής Επιτροπής Μανουέλ Μπαρόζο.

Σημειώνεται ότι η αριστερή πτέρυγα του κόμματος δεν έκρυψε την ενόχλησή της από τη στιγμή που στη συγκεκριμένη εκδήλωση θα βρίσκονται ονόματα όπως οι Μπαρόζο, Μόντι, Αλμούνια, Ασμουσεν, Τρισέ, δηλαδή «όλο το ευρωπαϊκό νεοφιλελεύθερο κατεστημένο» όπως αναφέρουν χαρακτηριστικά από την Αριστερή Πλατφόρμα.

Το επίμαχο φόρουμ έχει ιστορία τεσσάρων δεκαετιών και διεξάγεται κάθε φθινόπωρο στο φημισμένο θέρετρο «Βίλα Ντ' Εστε» (φωτό κάτω), το οποίο το 2009 ανακηρύχθηκε από το Αμερικανικό περιοδικό Forbes ως το καλύτερο ξενοδοχείο στον κόσμο

«Σάς συνιστώ να διαβάσετε το τελευταίο κεφάλαιο από το βιβλίο του Τζορτζ Όργουελ Η Φάρμα των Ζωών που λεει πώς τα γουρούνια τελικά έγιναν κεφαλαιοκράτες» τόνισε δηκτικά στον ΣΚΑΪ για τη συμμετοχή του κ. Τσίπρα στο φόρουμ ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της ΝΔ.



Πηγή: skai.gr