Κλείσιμο

Μητσοτάκης: Πολιτικά υποκινούμενες οι αντιδράσεις στην αξιολόγηση

Να θέσει τέλος «στο φαύλο κύκλο της δικαστικής αντιπαράθεσης» για την αξιολόγηση κάλεσε την ΑΔΕΔΥ ο υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης Κυριάκος Μητσοτάκης, επαναλαμβάνοντας ότι το 15% των λιγότερο καλών δημοσίων υπαλλήλων δεν προορίζεται για απολύσεις, διαθεσιμότητα ή μείωση μισθών.

Μιλώντας στο Mega, ο υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης υποστήριξε ότι οι αντιδράσεις στην αξιολόγηση είναι πολιτικά υποκινούμενες, κατηγορώντας τον ΣΥΡΙΖΑ ότι «κλείνει το μάτι» στους δημοσίους υπαλλήλους υποσχόμενος παράλληλα διορισμούς και προσλήψεις.

Ο κ. Μητσοτάκης επανέλαβε εκ νέου ότι δεν θα γίνουν απολύσεις δημοσίων υπαλλήλων λόγω δυσμενούς αξιολόγησης. «Όσοι επικαλούνται σύνδεση του 15% με απολύσεις απλά ψεύδονται», ανέφερε, ενώ χαρακτήρισε την αξιολόγηση εργαλείο βελτίωσης της απόδοσης των δημοσίων υπαλλήλων.

«Χρειαζόμαστε ως δημόσιο ένα εργαλείο που θα επιτρέπει στους προϊσταμένους να αξιολογήσουν τους υπαλλήλους. Ο μόνος τρόπος για να επισημάνουμε σε κάποιους ότι δεν κάνουν καλά τη δουλειά τους είναι η υποχρεωτική ποσόστωση» επισήμανε.

Όσον αφορά τον ΕΝΦΙΑ, παραδέχθηκε ότι έγιναν λάθη και ως προς τον συνολικό στόχο και ως προς τον προσδιορισμό των αντικειμενικών αξιών, επισημαίνοντας ότι τα λάθη αυτά πρέπει να διορθωθούν το συντομότερο δυνατόν, πριν πληρωθεί η πρώτη δόση.

Παράνομη για τυπικούς λόγους κηρύχθηκε την Πέμπτη από το δικαστήριο η απεργία που είχε προκηρύξει η ΑΔΕΔΥ, τον Ιούλιο για την αξιολόγηση. Το εφετείο με την απόφαση 4843/2014 αποφάνθηκε ότι η απεργία των δημοσίων υπαλλήλων οι οποίοι αντιδρούν στο μέτρο της αξιολόγησης, δεν κηρύχθηκε από το αρμόδιο όργανο.
Πηγή: skai.gr