Κλείσιμο

Ομαδικά πυρά Κωνσταντοπούλου και αντιπολίτευσης για το κλείσιμο της Ολομέλειας

Βολές κατά τις κυβέρνησης για την απόφασή της να κλείσει την Ολομέλεια της Βουλής και να οδηγήσει το Σώμα σε θερινά τμήματα εξαπέλυσαν τα κόμματα της αντιπολίτευσης, με ιδιαίτερες αιχμές να αφήνει η βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Ζωή Κωνσταντοπούλου, χωρίς όμως την κάλυψη της Κουμουνδούρου.

«Από τα ΜΜΕ πληροφορηθήκαμε έκπληκτοι σήμερα ότι η Κυβέρνηση ήδη απεργαζόταν σενάρια πολιτικής εκτροπής, με αιφνιδιαστικό διάταγμα λήξης της συνόδου της Ολομέλειας, χωρίς καμιά ενημέρωση ούτε συναίνεση της Αντιπολίτευσης», σημειώνει χαρακτηριστικά η κ. Κωνσταντοπούλου.

Αναφερόμενη στο Προεδρικό Διάταγμα για τη λήξη των εργασιών, που φέρει τις υπογραφές του Προέδρου της Δημοκρατίας και του πρωθυπουργού, η βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ σχολιάζει ότι συνιστά «σύμπραξη των δύο κορυφαίων πολιτειακών παραγόντων [...] στην υπονόμευση της ίδιας της Δημοκρατίας, στην παρεμπόδιση απονομής της Δικαιοσύνης και στην φαλκίδευση της Διαφάνειας στη λειτουργία του κράτους».

Η κ. Κωνσταντοπούλου συνεχίζει λέγοντας ότι «η κυβέρνηση δεν έχει κανένα ηθικό, πολιτικό ή δημοκρατικό δικαίωμα να ενεργεί νοθεύοντας και υπονομεύοντας για άλλη μια φορά τη δημοκρατική λειτουργία», και επιτίθεται στον Κάρολο Παπούλια, επισημαίνοντας πως λίγο πριν την ολοκλήρωση της θητείας του και ενώ έχει «υπογράψει δεκάδες αντισυνταγματικές πράξεις νομοθετικού περιεχομένου, όφειλε να απόσχει από την υπογραφή μιας πράξης που εξυπηρετεί όχι τη δημοκρατική νομιμότητα αλλά κομματικές και κυβερνητικές σκοπιμότητες των κομμάτων που τον εξέλεξαν».

Με την άποψη της κ. Κωνσταντοπούλου όσον αφορά τον κ. Παπούλια δεν συντάσσεται ωστόσο επισήμως ο ΣΥΡΙΖΑ, σημειώνοντας πως πρόκειται για προσωπικές απόψεις της βουλευτού.

Για εξέλιξη που ενδεχομένως να έχει σχέση με πιθανά «μέτρα που έχει διατάξει η τρόικα», κάνουν λόγο οι Ανεξάρτητοι Έλληνες, ενώ αφήνουν αιχμές και για παραγραφή πιθανών αδικημάτων.

Από την πλευρά του, το Κομμουνιστικό Κόμμα σχολίασε ότι «το ΚΚΕ έχει κατ’ επανάληψη αναφέρει πως νομοσχέδια γενικότερης σημασίας πρέπει να έρχονται μόνον στην Ολομέλεια της Βουλής, ώστε να παίρνουν την ευθύνη όλοι οι βουλευτές».

«Ενόψει νέων μέτρων και κρίσιμων νομοσχεδίων και με τον ανασχηματισμό προ των πυλών , η κυβέρνηση σπεύδει να κηρύξει αιφνιδιαστικά τη λήξη των εργασιών της Ολομέλειας της Βουλής. Για άλλη μια φορά, θεσμικά κεκτημένα θυσιάζονται στο βωμό των μικροκομματικών σχεδιασμών, σχολίασε η ΔΗΜΑΡ.
Πηγή: Newsdesk ΣΚΑΪ