Κλείσιμο

Κατάθεση Μπαλτάκου: Εν αγνοία μου η κινηματογράφηση, σχεδόν σίγουρα από Κασιδιάρη

«Εν αγνοία μου έγινε η κινηματογράφηση της συνομιλίας μου με τον Ηλία Κασιδιάρη», κατέθεσε, σύμφωνα με πληροφορίες, ο πρώην γενικός γραμματέας της κυβέρνησης Παναγιώτης Μπαλτάκος, στο πλαίσιο της εισαγγελικής έρευνας για το βίντεο-συνομιλία του με τον εκπρόσωπο της Χρυσής Αυγής.

Κατά τις ίδιες πληροφορίες, ο κ. Μπαλτάκος δήλωσε σχεδόν σίγουρος πως η κινηματογράφηση έγινε από τον ίδιο τον κ. Κασιδιάρη, γεγονός που ουσιαστικά ανοίγει το δρόμο για ενδεχόμενη δίωξη κατά του βουλευτή της ΧΑ.

Τέλος, ο κ. Μπαλτάκος τόνισε πως θα ήθελε τη δίωξη Κασιδιάρη, προσθέτοντας όμως πως δεν θα καταθέσει ο ίδιος μήνυση, καθώς αν οι εισαγγελικές Αρχές συμπεράνουν πως ο κ. Κασιδιάρης είναι υπεύθυνος για την παράνομη κινηματογράφηση της συνομιλίας τότε πρόκειται για αυτεπάγγελτα διωκόμενο αδίκημα.

Δεν ενημέρωσα κανέναν για τις επαφές μου με στελέχη της ΧΑ

Την απόλυτη προσωπική ευθύνη για τις επαφές του με στελέχη της Χρυσής Αυγής έλαβε, μετά την κατάθεσή του στην εισαγγελία, ο πρώην γενικός γραμματέας της κυβέρνησης, τονίζοντας πως ενήργησε με δική του πρωτοβουλία και χωρίς να ενημερώσει οποιονδήποτε εντός της κυβέρνησης, σύμφωνα με πληροφορίες.

Τόνισε πως τα όσα έχει κινηματογραφηθεί να λέει στον Ηλία Κασιδιάρη ήταν «ψευδή» και «ήδη στη δημοσιότητα».

Κατά τις ίδιες πληροφορίες, ο κ. Μπαλτάκος τόνισε πως είχε διαφωνίες με την αντιμετώπιση της Χρυσής Αυγής, καθώς φοβόταν πως οι διώξεις εναντίον της θα επέτρεπε στη ΧΑ κάνουν λόγο για πολιτική δίωξη, τη στιγμή που η δολοφονία του Παύλου Φύσσα αρκούσε «για να τους τελειώσει».

«Το σύνθημά μου ήταν: ‘Μην τους κάνετε ήρωες’», προσέθεσε, σύμφωνα με πληροφορίες.

Όσον αφορά την αντίθεσή του στο αντιρατσιστικό νομοσχέδιο, σημείωσε πως με τον τρόπο που ήταν διατυπωμένες οι αλλαγές «θα χαρίζαμε τους ενστόλους και την Εκκλησία στη Χρυσή Αυγή», πυροβολώντας τα «ίδια μας τα πόδια που μας στηρίζουν».

Τέλος διεμήνυσε πως ήταν, είναι και θα παραμείνει οπαδός της Νέας Δημοκρατίας.
Πηγή: Δημήτρης Δαμιανός, Newsdesk ΣΚΑΪ