ΠΟΛΙΤΙΚΗ


Το 25% της ΚΟ τους έχουν χάσει από τις εκλογές οι ΑΝΕΛ

Στους 15 ανέρχονται πλέον οι βουλευτές των ΑΝΕΛ, μετά την ανεξαρτητοποίηση των βουλευτών Χρυσούλας Γιαταγάνα και Κώστα Γιοβανόπουλου. Το κόμμα πάντως με ανακοίνωση που εξέδωσε, χαρακτηρίζει τους δύο βουλευτές αποστάτες και τους ζητά να παραδώσουν τις έδρες τους.

 
Το 1/4 της κοινοβουλευτικής τους δύναμης από τις εκλογές του 2012 έχουν πλέον χάσει οι Ανεξάρτητοι Έλληνες, μετά και την ανεξαρτητοποίηση των βουλευτών Χρυσούλας Γιαταγάνα και Κώστα Γιοβανόπουλου σήμερα Τετάρτη, κι ενώ είχαν προηγηθεί οι ανεξαρτητοποιήσεις των κ.κ. Μαρκόπουλου, Κουράκου και η διαγραφή του κ. Νταβρή.

Η ΚΟ των ΑΝΕΛ αριθμεί πλέον 15 μέλη. Ο κ. Γιοβανόπουλος υπηρετούσε και ως γραμματέας της Ομάδας, η οποία θα εκλέξει τον διάδοχό του την επόμενη Τρίτη.

Με κοινή επιστολή τους, οι βουλευτές Γιαταγάνα και Γιοβανόπουλος γνωστοποίησαν στον πρόεδρο της Βουλής Ευάγγελο Μεϊμαράκη αλλά και στον πρόεδρο του κόμματος Πάνο Καμμένο την απόφασή τους να ανεξαρτητοποιηθούν ενώ λίγο αργότερα σε κοινή ανακοίνωση που εξέδωσαν οι δύο βουλευτές εξηγούν τους λόγους ανεξαρτητοποίησης.

«Μεγάλα μυστικά δεν υπάρχουν. Όταν και η παρουσία σου ακόμη ενοχλεί, όταν οι ιδέες σου δεν εμπνέουν, οι πρωτοβουλίες σου ευνουχίζονται, τότε απλά αναχωρείς» και συνεχίζουν « Αν ήμασταν βαρίδια και συνωμότες, εσωστρεφείς και ανύπαρκτοι, αν μεροληπτούσαμε και διαλύαμε εποφθαλμιώντας θώκους, ορίστε, λευτερώνεται πια το κίνημα», αναφέρουν χαρακτηριστικά.

«Στους ΑΝΕΛ δεν είναι βεβαίως ούτε όλα μαύρα ούτε όλοι αυλικοί, αλίμονο» απαντούν στους επικριτές τους από το εσωτερικό του κόμματος και συνεχίζουν: «Τυχόν τερατολογίες για "προδοσία" κλπ , τις ξεπερνάμε με μία και μόνη σκέψη : από τον ατιμωτικό εκφυλισμό της συνείδησης επιλέγουμε το πολιτικό Φως της αληθινής αντίστασης».

Το κόμμα πάντως με ανακοίνωση που εξέδωσε, χαρακτηρίζει τους δύο βουλευτές αποστάτες και τους ζητά να παραδώσουν τις έδρες τους. Ειδικότερα μεταξύ άλλων αναφέρεται «η αποστασία των βουλευτών Γιαταγάνα και Γιοβανόπουλου από την Κοινοβουλευτική Ομάδα των ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ αποδεικνύει πόσο μας φοβούνται. Οι ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ είμαστε το Κίνημα των Πολιτών που αντιστάθηκε και θα συνεχίσει να αντιστέκεται μέχρι τέλους στις δυνάμεις κατοχής.
Δεν εκβιαζόμαστε, δεν εξαγοραζόμαστε, δεν φοβόμαστε».

Προσθέτουν δε πως Δεν είναι τυχαίο ότι η αποστασία γίνεται την ημέρα της ανακοίνωσης της υποψηφιότητας του βουλευτή Τέρενς Κουίκ για την περιφέρεια Ανατολικής Μακεδονίας - Θράκης «κόντρα στα ψηφοδέλτια υποταγής του προξενείου της Κομοτηνής».

Αντιδράσεις υπάρχουν και από βουλευτές των Ανεξαρτήτων Ελλήνων με χαρακτηριστική τη δήλωση του βουλευτή Μαρίνου Ουζουνίδη, που υποστήριξε ότι «χωρίς τον Πάνο Καμμένο, δεν θα μας ήξερε ούτε η μάνα μας».

Υπενθυμίζεται ότι τόσο ο Κώστα Γιοβανόπουλος όσο και η Χρυσούλα Γιαταγάνα είχαν πολλές φορές στο παρελθόν διαφοροποιήσει τις θέσεις τους από αυτές του κόμματος, ενώ είχαν έρθει και σε ρήξη με άλλους συναδέρφους τους εντός της ΚΟ. Ενδεικτική ήταν η απουσία τους από την τελευταία συνεδρίαση του Εθνικού Συμβουλίου του κόμματος και της επιστολή που συνυπέγραφαν με πέντε ακόμη συναδέρφους τους (Σταυρούλα Ξουλίδου, Βασίλης Καπερνάρος, Παύλος Χαϊκάλης, Μαρίνα Χρυσοβελώνη, Παύλος Χαίκάλης) με την οποία ζητούσαν από τον κ. Καμμένο να συγκληθεί η Κοινοβουλευτική Ομάδα πριν από τη συνεδρίαση του Εθνικού Συμβουλίου προκειμένου να συζητηθούν θέματα που αφορούν την ΚΟ και τα όσα λαμβάνουν χώρα το τελευταίο διάστημα, ειδάλλως η συμμετοχή τους στο Εθνικό Συμβούλιο «δεν έχει νόημα».

Επίσης υπενθυμίζεται ότι η κ. Γιαταγάνα πρόσφατα είχε αποχωρήσει από το εκτελεστικό γραφείο του κόμματος διαφωνώντας με τη στήριξη του Απόστολου Τζιτζικώστα για την Περιφέρεια Θεσσαλονίκης.
 
Κοτζιάς: Η Συμφωνία των Πρεσπών συμβάλλει στην ασφάλεια της περιοχής
«Η Συμφωνία των Πρεσπών αναβαθμίζει τη χώρα και τον ρόλο της στο παγκόσμιο γίγνεσθαι, και της δίνει ισχυρό...
16.01.2019, 03:04
Βούτσης: Όλα ανοιχτά για επιτάχυνση της κύρωσης των Πρεσπών από την Βουλή
Επιβεβαιώνει εμμέσως τα σενάρια που διακινούνταν - Δήλωσε μεν άγνοια, αλλά δεν απέκλεισε το ενδεχόμενο...
15.01.2019, 22:23
Βουλή: Ανακατατάξεις στη σύνθεση των Επιτροπών για διασφάλιση πλειοψηφίας
Λόγω αποχώρησης των ΑΝΕΛ από το κυβερνητικό σχήμα - Προ της κύρωσης της Συμφωνίας των Πρεσπών οι αλλαγές.
15.01.2019, 21:39
Μαυρωτάς: Δίλημμα αν θα απέχουμε ή θα υπερψηφίσουμε τη συμφωνία Πρεσπών
«Κατά προσωπική μου άποψη πρέπει στην εξίσωση να πρυτανεύσει το εθνικό συμφέρον και το γενικότερο πολιτικό...
15.01.2019, 20:07
Μεγαλοοικονόμου: Με χαίρονται – Λεβέντης: Σας χαίρονται δεν αμφιβάλλω (vid)
Ο Βασίλης Λεβέντης έκανε λόγο για «αποστάτες», ονοματίζοντας μάλιστα την κ. Μεγαλοοικονόμου
15.01.2019, 18:50
Κουτσούμπας: Η ψήφος εμπιστοσύνης αποτέλεσμα των παζαριών Τσίπρα - Καμμένου
«Η σημερινή συζήτηση στη Βουλή όπου η κυβέρνηση αναζητά ψήφο εμπιστοσύνης είναι η κατάληξη των παζαριών των...
15.01.2019, 18:07
Νέο σενάριο επίσπευσης της κύρωσης της Συμφωνίας των Πρεσπών! (upd3)
Ο πρόεδρος της Βουλής Νίκος Βούτσης εμμέσως άφησε ανοιχτό το ενδεχόμενο η Συμφωνία να πάει προς επεξεργασία...
15.01.2019, 17:40
Μπακογιάννη σε Καμμένο: Κότα τρίλειρη μακροπουπουλάτη επανακαταθέτω μήνυση
"Τώρα δεν μπορείς να κρυφτείς πίσω από τον επαίσχυντο νόμο περί ευθύνης υπουργών"
15.01.2019, 16:32
Σόου δίχως προηγούμενο από Καμμένο κατά την παράδοση του ΥΠΕΘΑ
Σε σόου δίχως προηγούμενο μετέτρεψε τη διαδικασία παράδοσης – παραλαβής ο απερχόμενος υπουργός Εθνικής...
15.01.2019, 16:04
Θεοδωράκης: Σπύρο Δανέλλη αυτό που κάνεις δεν είναι έγκλημα, είναι λάθος
Ο επικεφαλής του Ποταμιού ξεκαθάρισε ότι το κόμμα δεν δίνει ψήφο εμπιστοσύνης στην κυβέρνηση, εντούτοις δεν...
15.01.2019, 15:54

1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | ... | 150  Επόμενη

Σχόλια Αναγνωστών
Αποστολή Παραπόνων
Παρακαλούμε να είστε ευγενικοί και να σέβεστε τους συνομιλητές σας. Αποφύγετε τις ύβρεις και τους χαρακτηρισμούς. Προστατέψτε τα προσωπικά σας δεδομένα. Αν κρίνετε ότι το περιεχόμενο της ιστοσελίδας είναι παράνομο ή προσβάλει οποιοδήποτε δικαίωμα σας, παρακαλούμε επικοινωνήστε μαζί μας. Θα απαντήσουμε στο αίτημα σας το συντομότερο δυνατόν.