Σκορδάς: Η κυβέρνηση θα επιμείνει στην πάταξη του λαθρεμπορίου καυσίμων

Τη βούληση της κυβέρνησης να συνεχίσει και να επιμείνει στους ελέγχους για την πάταξη του λαθρεμπορίου καυσίμων δήλωσε στη Βουλή ο υφυπουργός Ανάπτυξης Θανάσης Σκορδάς.

Απαντώντας σε σχετική επίκαιρη ερώτηση της βουλευτού των ΑΝΕΛ Ραχήλ Μακρή, ο κ. Σκορδάς διαβεβαίωσε ότι «και η αποκάλυψη της τελευταίας υπόθεσης λαθρεμπορίας και παλαιότερων, έγιναν ακριβώς επειδή έχουμε εντατικοποιήσει τους ελέγχους και θα επιμείνουμε σε αυτό» είπε.

Ο υφυπουργός Ανάπτυξης έκανε ιδιαίτερη αναφορά στην εγκατάσταση των συστημάτων εισροών- εκροών στα πρατήρια καυσίμων, και γνωστοποίησε την πρόθεση της κυβέρνησης να χορηγήσει «πιθανή πρόσθετη επιδότηση σε πρατήρια που βρίσκονται σε απομακρυσμένες περιοχές ή στην άγονη γραμμή».

Μάλιστα, ο κ. Σκορδάς απαντώντας στις επικρίσεις περί καθυστερήσεων, δήλωσε ότι «δεν υπάρχει καμία καθυστέρηση στο χρονοδιάγραμμα υλοποίησης εγκατάστασης του συστήματος εισροών -εκροών», και ανέφερε ότι «ο πρώτος κύκλος της εγκατάστασης σε Αττική και Θεσσαλονίκη έχει υλοποιηθεί και εντός Μαρτίου τα πρατήρια θα λάβουν τη χρηματοδότηση».

Από την πλευρά της
, η κ. Μακρή υποστήριξε ότι το μόνο που υλοποίησε η κυβέρνηση ήταν η εξίσωση της τιμής του πετρελαίου θέρμανσης με αυτό της κίνησης, ενώ πρόσθεσε ότι εκεί που δεν υπήρξε κανένα αποτέλεσμα ήταν η πάταξη του λαθρεμπορίου.

Στο μεταξύ, ελεύθεροι με περιοριστικούς όρους αφέθηκαν άλλοι τέσσερις κατηγορούμενοι για το κύκλωμα λαθρεμπορίας πετρελαίου, που απολογήθηκαν σήμερα Δευτέρα.
Πηγή: Πηνελόπη Γκάλιου, Newsdesk ΣΚΑΪ