Σαμαράς: Ο λαός θέλει εκλογές το 2016, δεν έχουμε πρόβλημα με το '15, αλλά δεν είναι σωστό για τη χώρα

Αντίθετος στην προσφυγή σε πρόωρες εκλογές το 2015 δήλωσε την Παρασκευή ο πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς, σημειώνοντας μεν ότι η κυβέρνηση δεν «έχει πρόβλημα» με ένα τέτοιο ενδεχόμενο, αλλά πως «δεν είναι σωστό για τη χώρα», και προειδοποιώντας πως όποιος επιδιώξει πρόωρες κάλπες θα «έχει και την πολιτική ευθύνη».

«Εκλογές, ο Ελληνικός Λαός τις θέλει το 2016. Και η προσπάθειά μου είναι να γίνουν το 2016. Εκείνος που θα επιδιώξει να γίνουν το 2015, θα έχει και την πολιτική ευθύνη. Εμείς δεν έχουμε πρόβλημα να γίνουν το 2015, μην κάνετε λάθος», σημείωσε χαρακτηριστικά ο κ. Σαμαράς, εξερχόμενος από τα γραφεία της Νέας Δημοκρατίας στη λεωφόρο Συγγρού.

«Η Ελλάδα έχει ανάγκη να γίνουν το 2016. Και εγώ κριτήριό μου μόνο, έχω την Ελλάδα», συμπλήρωσε ο κ. Σαμαράς.

Η δήλωση του πρωθυπουργού έρχεται ώρες αφότου ο Αλέξης Τσίπρας είχε απειλήσει εμμέσως με πρόωρες εκλογές, λέγοντας ότι ο επόμενος Πρόεδρος Δημοκρατίας θα είναι επιλογή της κυβερνητικής πλειοψηφίας του ΣΥΡΙΖΑ και των κομμάτων που θα συμπορευτούν μαζί του.

Η θητεία του Προέδρου της Δημοκρατίας λήγει το 2015.

Εν τω μεταξύ, η Προεδρία της Δημοκρατίας, μετά τις χθεσινές αναφορές του Κάρολου Παπούλια ότι το 2014 είναι η τελευταία του χρονιά, ξεκαθάρισε ότι ο κ. Παπούλιας θα εξαντλήσει τη θητεία του.
Πηγή: Γιάννης Ντσούνος, Newsdesk ΣΚΑΪ