Έθνος: Κοινοτικές χρηματοδοτήσεις χρησιμοποίησε για ανακαίνιση σπιτιού του ο Λιάπης

Τον πρώην υπουργό Μεταφορών Μιχάλη Λιάπη βάζει στο «κάδρο» της υπόθεσης που σχετίζεται με την εταιρεία Ευρυτανία ΑΕ δημοσίευμα του Έθνους της Κυριακής, την στιγμή που βρίσκεται σε εξέλιξη η σχετική ερευνά για τα 18 μέλη του νομαρχιακού συμβουλίου Ευρυτανίας. Μεταξύ των 18 βρίσκεται ο νυν βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας Κώστας Κοντογεώργος.

Σύμφωνα με καταγγελίες που επικαλείται η εφημερίδα, η οικογένεια του κ. Λιάπη αξιοποίησε κοινοτικές χρηματοδοτήσεις που προορίζονταν για ξενώνες κατά την περίοδο 1992 - 1993 για την ανακαίνιση του σπιτιού που έχει στο Μεγάλο Χωριό της Ευρυτανίας.

Το πόσο της επιχορήγησης άγγιζε τα 10 εκατομμύρια δραχμές, και στην οικεία του κ. Λιάπη δεν μετατράπηκε σε αγροτοτουριστική μονάδα, ούτε φιλοξενήθηκαν τουρίστες.

Την εποχή εκείνη
, η εταιρεία Ευρυτανία ΑΕ ήταν θυγατρική της αγροτικής τράπεζας, και λειτουργούσε ως ενδιάμεσος φορέας σε κοινοτικές χρηματοδοτήσεις.

Στο δημοσίευμα αναφέρεται την επίμαχη περίοδο ο κ. Λιάπης κατείχε στην κυβέρνηση Μητσοτάκη τη θέση του υφυπουργού Εμπορίου.
Πηγή: Αντώνης Αντζολέτος, Newsdesk ΣΚΑΪ, με πληροφορίες από Έθνος της Κυριακής