Κλείσιμο

Μηνύματα πολιτικής και πολιτειακής ηγεσίας για το Πολυτεχνείο

Μηνύματα με κοινωνικό αλλά και πολιτικό περιεχόμενο έστειλαν η πολιτειακή και πολιτική ηγεσία της χώρας, για τη 40 επέτειο του Πολυτεχνείου.

«Η επέτειος από την εξέγερση του Πολυτεχνείου είναι πάντα μια ευκαιρία για συλλογική περίσκεψη και προσφέρεται για νέες αναγνώσεις μιας μεγάλης στιγμής της ελληνικής ιστορίας» τονίζει στο μήνυμά του ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Κάρολος Παπούλιας.

«Τιμούμε, στις 17 Νοεμβρίου, τους αγώνες της νέας γενιάς για Παιδεία και Δημοκρατία. Βγάζουμε, όμως, και τα ουσιαστικά διδάγματα. Για διαρκή αναβάθμιση της Παιδείας που μπορεί να επιτυγχάνεται μόνο με ανοιχτά Πανεπιστήμια. Για τη συνέχιση των μεταρρυθμίσεων και για την ανάγκη πολιτικής σταθερότητας», δήλωσε ο γραμματέας της Πολιτικής Επιτροπής της Νέας Δημοκρατίας Ανδρέας Παπαμιμίκος.

«Η συσπείρωση όλων των δημοκρατικών πολιτικών δυνάμεων κατά του νεοναζισμού, της βίας, της ξενοφοβίας και του ρατσισμού είναι ο μόνος ουσιαστικός τρόπος να τιμηθεί η επέτειος», σημειώνει ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης, Ευάγγελος Βενιζέλος.

«Το Πολυτεχνείο είναι εδώ για να μας υπενθυμίζει το νόημά του και να εμπνέει τους αγώνες του σήμερα: Για την οριστική απελευθέρωση της χώρας από την θηλιά των μνημονίων. Για την υπεράσπιση της κοινωνικής συνοχής και την προστασία των αδύναμων», τονίζει ο ΣΥΡΙΖΑ.

Μήνυμα ενότητας και αντίστασης στέλνουν οι Ανεξάρτητοι Έλληνες, τονίζοντας ότι «η Δημοκρατία είναι ενέργεια, αυτό πρέπει να έχουμε πάντα στο μυαλό μας».

«Η νέα γενιά σήμερα, μαστίζεται από την κρίση και την ανεργία, αλλά αρνείται να τεθεί στο περιθώριο της ιστορίας», επισημαίνει η ΔΗΜΑΡ.

Η αντιδικτατορική πάλη αποτελεί «πηγή έμπνευσης και διδαγμάτων» τονίζει το ΚΚΕ.

Οι εκδηλώσεις μνήμης για την επέτειο του Πολυτεχνείου κορυφώνονται σήμερα Κυριακή, με την καθιερωμένη πορεία προς την πρεσβεία των ΗΠΑ στην Αθήνα. Πορεία προς το αμερικανικό προξενείο θα λάβει χώρα στη Θεσσαλονίκη.
Πηγή: Newsdesk ΣΚΑΪ