Κλείσιμο

Βενιζέλος: Στην τελική φάση πριν την έξοδο από την κρίση – σύντομα έξοδος στις αγορές

Στην πρόβλεψη ότι η οικονομία βρίσκεται στην τελική φάση πριν την έξοδο από την κρίση προέβη το πρωί ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης και υπουργός Εξωτερικών, Ευάγγελος Βενιζέλος, δηλώνοντας μάλιστα ότι "η επάνοδος στις αγορές θα γίνει πολύ σύντομα, συντομότερα απ' ότι προβλέπουν όλοι".

"Βρισκόμαστε στην τελική φάση, πριν την έξοδο από την κρίση. Χρειάζεται, πρωτίστως, εθνική ενότητα. Πρώτος μας στόχος είναι να διαφυλάξουμε την κοινωνική συνοχή, να στηρίξουμε τους πιο αδύναμους" τόνισε ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης και υπουργός Εξωτερικών μιλώντας το πρωί στο Γενικό Προξενείο της χώρας μας στη Νέα Υόρκη, με την ευκαιρία της συμμετοχής του, ως επικεφαλής της ελληνικής αντιπροσωπείας, στην 68η Σύνοδο της Γενικής Συνέλευσης των Ηνωμένων Εθνών.

Ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης αναφέρθηκε ιδιαίτερα στον τουρισμό, που, όπως επισήμανε, "μόνο φέτος μας δίνει 2% του ΑΕΠ παραπάνω απ' ότι είχαμε υπολογίσει, γιατί οι επιδόσεις της τουριστικής μας βιομηχανίας είναι πολύ καλύτερες απ ' ότι είχαμε προβλέψει και αυτό όχι λόγω της κρίσης στη Μέση Ανατολή, όχι λόγω της κατάστασης στην Αίγυπτο".

Ο κ. Βενιζέλος επανέλαβε ότι δεν βοηθάει την οικονομία, η λήψη νέων μέτρων και οι περικοπές μισθών και συντάξεων, αλλά σημείωσε ότι πρέπει να προχωρήσουν οι διαρθρωτικές αλλαγές, για "να αποχτήσει η Ελλάδα ένα κανονικό ευρωπαϊκό κράτος, μια ανταγωνιστική οικονομία, ένα νέο μοντέλο ανάπτυξης και παραγωγής".

"Κανείς εταίρος μας δεν έθεσε ζήτημα σχετικό με την εξωτερική πολιτική και την ασφάλεια της χώρας σε συνδυασμό με την οικονομική κρίση ή με την οικονομική βοήθεια. Κανείς δεν άσκησε πίεση υπό την απειλή της οικονομικής κρίσης για θέματα που μας απασχολούν και που είναι ο γνωστός κατάλογος των μεγάλων εθνικών θεμάτων. Αυτό έχει πολύ μεγάλη σημασία. Και εμείς ούτε επιτρέψαμε, ούτε θα επιτρέπαμε ποτέ, ούτε θα επιτρέψουμε να συνδεθούν θέματα οικονομικής πολιτικής και οικονομικής βοήθειας με θέματα εξωτερικής πολιτικής και πολιτικής ασφάλειας" διαβεβαίωσε ο υπουργός Εξωτερικών.
Πηγή: Νewsdesk ΣΚΑΪ