Τσίπρας – Κουβέλης θα ζητήσουν από τον ΠτΔ τη σύγκλιση του συμβουλίου πολιτικών αρχηγών για τη Χρυσή Αυγή

Τη σύγκλιση του συμβουλίου πολιτικών αρχηγών για το θέμα της Χρυσής Αυγής αναμένεται να συζητήσουν αύριο στις διαδοχικές συναντήσεις που θα έχουν με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας οι κύριοι Τσιπρας και Κουβελης.

Το ραντεβού με τον κ. Τσιπρα εχει προσδιοριστεί για τις 13.00 και με τον κ. Κουβελη στις 14.30.

"Ναι" σε πιθανή σύσκεψη πολιτικών αρχηγών, υπό τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, για το θέμα "της ναστιστικής βίας" λέει οι πρόεδρος των Ανεξάρτητων Ελλήνων Πάνος Καμμένος, υπό την προϋπόθεση όμως "να επαναλειτουργήσει ο κοινοβουλευτισμός".

Ζητά "την αλλαγή του καθεστώτος των πράξεων νομοθετικού περιεχομένου με επαναφορά του νομοθετικού έργου της Βουλής".

Εν τω μεταξύ, μέτωπο κατά του φασισμού
και του νεοναζισμού συγκροτούν οι πολιτικοί αρχηγοί, με δηλώσεις του στο Βήμα της Κυριακής.

Στο μήνυμά του ο πρωθυπουργός  Αντώτης Σαμαράς τονίζει ότι «η Δημοκρατία δεν είναι ανοχύρωτη» και ότι «έχει μέσα για να αμυνθεί στις προκλήσεις

Ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης και πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ Ευάγγελος Βενιζέλος επισημαίνει ότι «η ανοχή απέναντι στη βία και τη βιαιότητα εξοντώνει και ευτελίζει τη Δημοκρατία».

«Η ριζική αντιμετώπιση του ναζιστικού φαινομένου απαιτεί να δοθεί τέλος στη μνημονιακή εξαθλίωση», τονίζει ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξης Τσίπρας.

«Η απάντηση στους φασίστες είναι η επίμονη νομιμότητα», δηλώνει ο πρόεδρος της ΔΗΜΑΡ Φώτης Κουβέλης.

Ο γενικός γραμματέας του ΚΚΕ Δημήτρης Κουτσούμπας εκτιμά ότι είναι «γέννημα θρέμμα του καπιταλιστικού συστήματος και ακραία φωνή του πολιτικού συστήματος».
Πηγή: skai.gr