Κλείσιμο

Ένταση στη Βουλή ανάμεσα σε ΣΥΡΙΖΑ και ΧΑ για τη δολοφονία του Παύλου Φύσσα

Νέα ένταση προκλήθηκε στη Βουλή μεταξύ του ΣΥΡΙΖΑ και της Χρυσής Αυγής. Αφορμή στάθηκε η πρόταση του Δημήτρη Παπαδημούλη να τηρηθεί ενός λεπτού σιγή στη μνήμη του Παύλου Φύσσα.

Η Χρυσή Αυγή συμφώνησε με την πρόταση, κάτι που έκανε τον ΣΥΡΙΖΑ να την αποσύρει.

«Αυτή την στιγμή κηδεύεται ο Παύλος Φύσσας. Είναι μια ιστορική καμπή για τον τρόπο που η κοινωνία αντιμετωπίζει το περιστατικό» είπε ο κ. Παπαδημούλης και ζήτησε την ηθική απομόνωση στους ναζιστές.

Από την πλευρά της Χρυσής Αυγής ο Ηλίας Κασιδιάρης χαρακτήρισε ηλίθιους τους βουλευτές, λέγοντας ότι το κόμμα του από την πρώτη στιγμή καταδίκασε το γεγονός της δολοφονίας, ενώ επανέλαβε ότι η Χρυσή Αυγή δεν έχει καμία σχέση με το θέμα, το οποίο το δημιουργούν και το ενισχύουν για να πάρουν ψήφους.

Εν τω μεταξύ, μιλώντας στη Βουλή ο Υφυπουργός Εξωτερικών Άκης Γεροντόπουλος χαρακτήρισε εγκληματική ναζιστική οργάνωση τη Χρυσή Αυγή και δήλωσε ότι θα περίμενε μία συγνώμη και μία έκφραση μετάνοιας από τη Χρυσή Αυγή της οποίας –όπως είπε- άρχισε να αποκαλύπτεται το πραγματικό της πρόσωπο.

Δεν αρκεί απλώς η πολιτική καταδίκη της Χρυσής Αυγής, η οποία ούτως ή άλλως έχει γίνει ήδη πολλές φορές, υποστήριξε από την πλευρά του ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της ΝΔ Μάκης Βορίδης τονίζοντας ότι "εδώ χρειαζόμαστε μια περαιτέρω ενέργεια που θα θέτει το ζήτημα εκεί που πραγματικά βρίσκεται, σε αυτούς που οργάνωσαν αυτή την αντίληψη και αυτές τις εγκληματικές πράξεις και χρησιμοποιούν αυτές τις πράξεις με πολιτικό συμβολισμό". Μάλιστα ο κ. Βορίδης ανέφερε πολύ χαρακτηριστικά το σημερινή συμπεριφορά του βουλευτή της Χρυσής Αυγής Ηλία Κασιδιάρη, οποίος συνέχισε την ίδια τακτική χαρακτηρίζοντας το σύνολο των βουλευτών "ηλιθίους" και παρόλα αυτά η Βουλή "πήγε παρακάτω". "Αυτό πρέπει να σταματήσει" κατέληξε.


Πηγή: Πηνελόπη Γκάλιου