Κλείσιμο

Τσίπρας: Αρκετά τα αστεία - Είναι η στιγμή να σηκώσει ο λαός το κεφάλι

Ο τρόπος με τον οποίο μέσα σε μερικές ώρες καταργήθηκε η δημόσια τηλεόραση είναι πρωτοφανής, όχι για «ανεπτυγμένη» ή «ευρωπαϊκή» χώρα, όπως συνηθίσαμε μέχρι τώρα να λέμε, αλλά για οποιαδήποτε κυρίαρχη χώρα στον κόσμο. 

Η δημόσια τηλεόραση κλείνει όταν μια χώρα καταλαμβάνεται ή όταν γίνεται πραξικόπημα, είπε ο κ. Τσίπρας. Είναι πρωτοφανές να βλέπουμε το Υπουργείο Οικονομικών με δήλωση που πρέπει να την έχει γράψει αντισυνταγματάρχης, να ανακοινώνει ότι είναι πλέον το αφεντικό της δημόσιας τηλεόρασης και ότι είναι έτοιμο να καταστείλει κάθε εκδήλωση διαμαρτυρίας στις εγκαταστάσεις της.

Είναι πρωτοφανές να προωθείται μια τέτοια ενέργεια με Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου, και μάλιστα όταν, μετά την υπαναχώρηση των κυβερνητικών εταίρων του Σαμαρά, είναι απολύτως σαφές ότι μια τέτοια κίνηση δεν βασίζεται πάνω σε κοινοβουλευτική πλειοψηφία, αλλά έρχεται σε αντίθεση με την θέληση του κοινοβουλίου.

Η κυβέρνηση υπολόγισε –ή για να το πούμε ακριβέστερα, ήθελε μέσα στην αγωνία της να ελπίζει-ότι η πλειοψηφία των πολιτών θα αδιαφορούσε για τους εργαζόμενους της ΕΡΤ που πετιούνται ξαφνικά στον δρόμο. Η Κυβέρνηση συνέχισε κάνει τρομακτικό λάθος. Πρόκειται για κάτι πολύ μεγαλύτερο. Ο λαός είδε στην πρωτοφανή αυτή ενέργεια ζήτημα δημοκρατίας. 

Διότι γνωρίζει ότι σε αντίθεση με τα ιδιωτικά κανάλια, στην δημόσια τηλεόραση επιβιώνει ακόμα ως πλαίσιο η τηλεοπτική δεοντολογία.

Την ίδια στιγμή που η χώρα βυθίζεται σε μια πρωτοφανή ανθρωπιστική κρίση και οι δημοσιονομικοί δείκτες δείχνουν κόκκινο από τη πενταετή οικονομική ύφεση, ο κος Σαμαράς διαλαλούσε παντού ότι η οικονομία βαίνει καλώς και μοίραζε προσδοκίες ανάκαμψης. 

Τι κι αν η ανεργία εκτοξεύθηκε στο 60% για τους νέους; Τι κι αν τα ασφαλιστικά ταμεία είναι έτοιμα να καταρρεύσουν; Τι κι αν η αγορά έχει στεγνώσει; Η κυβέρνηση του κου Σαμαρά, είχε το θράσος να μιλήσει για ιστορία επιτυχίας.

Το «success story», είπε στη συνέχεια ο κ. Τσίπρας έχει τιναχτεί στον αέρα, και ο κ. Σαμαράς, με το χειρότερο επιτελείο συμβούλων που έχει δει ο τόπος από την εποχή του Κωλέττη, εξαπέλυσε ένα πυροτέχνημα. Ένα πυροτέχνημα εκτροπής και αποπροσανατολισμού. Μόνο που το πυροτέχνημα αυτό του έσκασε στα χέρια. 

Οπως είπε ο κ. Τσίπρας, η απόφαση για την ΕΡΤ, σηματοδοτεί την αρχή του τέλους της μνημονιακής περιπέτειας της χώρας και του λαού μας. «Είμαστε στη φάση του τέλους του Μνημονίου» είπε και κάλεσε το λαό που υποφέρει και χρηματοδοτεί με τρομακτικές στερήσεις έναν σχέδιο που δεν είναι βιώσιμο να σηκώσει κεφάλι. 
Πηγή: skai.gr