Τσίπρας: «Θα φάνε τα μούτρα τους» στη Χαλκιδική – Κεδίκογλου: Ο Τσίπρας τρομοκρατεί επενδυτές

«Όπως πριν ενάμισι χρόνο έσπασαν τα μούτρα τους στην Κερατέα, έτσι και τώρα θα φάνε τα μούτρα τους στη Χαλκιδική», δήλωσε ο Αλέξης Τσίπρας, σε συγκέντρωση στην Ιερισσό, εκφράζοντας τη συμπαράσταση του στους κατοίκους που αντιτίθενται στην εξόρυξη χρυσού στις Σκουριές.

Ο κ. Τσίπρας κατηγόρησε την κυβέρνηση επιχειρεί να μετατρέψει τη Βόρεια Χαλκιδική σε «Λωρίδα της Γάζας» και«εμπόλεμη ζώνη» ποντάροντας σε μια ανεξέλεγκτη σύγκρουση ανάμεσα σε αυτούς που θέλουν την επένδυση χρυσού και όσους δεν τη θέλουν.

Πριν φτάσει στην Ιερισσό, μεταλλωρύχοι επέδωσαν ψήφισμα στον κ. Τσιπρα και του ζήτησαν «να μην ξεσηκώνει» τους κατοίκους κατά της επένδυσης χρυσού.

«Δεν πρόκειται να επιτρέψουμε σε κόμματα, κανάλια, οικολόγους, φορείς- συλλόγους, ξενόφερτους προστάτες, να μας βάλουν στο περιθώριο και να καθορίσουν τις τύχες και το μέλλον μας», αναφέρουν στο ψήφισμα οι μεταλλωρύχοι, που λένε ότι δεν πρέπει να εμποδιστεί η επένδυση χρυσού, διότι θα χάσουν τις δουλειές τους και θα πεινάσουν οι ίδιοι και οι οικογένειές τους.

Αναφερόμενος στους μεταλλωρύχους, ο κ. Τσίπρας τόνισε ότι είναι «όμηροι» και χρησιμοποιούνται ως «ασπίδα» από την κυβέρνηση και την ιδιοκτησία της επένδυσης χρυσού.

Απάντηση Σίμου Κεδίκογλου


«Τα κηρύγματα μίσους και η τρομοκρατία δεν περνάνε πια κύριε Τσίπρα», δήλωσε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Σίμος Κεδίκογλου, σχολιάζοντας όσα είπε ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης σε ομιλία του στην Ιερισσό της Χαλκιδικής.

Ο κ. Κεδίκογλου ανέφερε ότι ο κ. Τσίπρας κατέβηκε ένα σκαλοπάτι ακόμη χαμηλότερα, για να τρομοκρατήσει επενδυτές και να αντιπαραταχθεί στην προσπάθεια ανάκαμψης της οικονομίας μας».
Πηγή: Newsdesk ΣΚΑΪ