Παπούλιας: Μεγάλη ευρωπαϊκή δύναμη η Ρωσία - συνάντηση με Παναγιωτόπουλο

Δεκτός από τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας Κάρολο Παπούλια έγινε το μεσημέρι ο υπουργός Άμυνας Πάνος Παναγιωτόπουλος, ο οποίος, όπως ανέφερε χαρακτηριστικά ζήτησε τα «φώτα» του κ. Παπούλια για το επικείμενο ταξίδι του στη Ρωσία.

Ο Κ. Παπούλιας χαρακτήρισε ως «μεγάλη ευρωπαϊκή δύναμη» τη Ρωσία και παραδοσιακές τις σχέσεις των δύο χωρών και, όπως ανέφερε ο υπουργός Άμυνας, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας τού επισήμανε την ιδιαίτερη σημασία που έχει η επίσκεψή του για την αναθέρμανση των σχέσεων της Ελλάδας με τη Ρωσία.

Ο κ. Παναγιωτόπουλος, τόσο στην κατ’ ιδίαν συνάντησή του με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, όσο και στις δηλώσεις του μετά τη συνάντηση, τόνισε ότι η Ελλάδα τηρεί την υπογραφή της ως μέλος του ΝΑΤΟ και της Δύσης, ωστόσο αυτό δεν εμποδίζει να έχει σχέσεις και με τη Ρωσία.

Ο υπουργός Άμυνας ενημέρωσε ακόμη τον Πρόεδρο για το ταξίδι που προγραμματίζει στο Ισραήλ τον επόμενο μήνα, καθώς η κυβέρνηση έχει ως προτεραιότητα την περαιτέρω ενίσχυση των σχέσεων των δύο χωρών.

Ο Πάνος Παναγιωτόπουλος ενημέρωσε ακόμη, όπως είπε, τον κ. Παπούλια για τη νέα δομή των Ενόπλων Δυνάμεων, η οποία αφού συζητηθεί για άλλη μια φορά στην αρμόδια Επιτροπή της Βουλής, θα τεθεί υπόψη του ΚΥΣΕΑ για έγκριση.

Υπογράμμισε ιδιαίτερα το γεγονός ότι ενισχύονται οι μάχιμες μονάδες και μειώνονται οι δομές διοίκησης, «αυτό που θα λέγαμε στρατιωτική γραφειοκρατία. Οι οποίες δομές διοίκησης, τα τελευταία χρόνια επεκτάθηκαν περισσότερο απ' ό,τι χρειαζόμαστε, ακριβώς μέσα από τη λογική την πελατειακή, της χαλαρότητος, η οποία -κακά τα ψέματα- έπληξε τη χώρα για πολλές δεκαετίες».

«Νομίζω ότι ήρθε η ώρα να έχουμε ένα σφιχτό στράτευμα, προσαρμοσμένο στα ζητούμενα τα στρατηγικά του 21ου αιώνα, στο εθνικό αμυντικό δόγμα της χώρας, με δομές διοίκησης όσες χρειάζεται, αλλά κυρίως με έμφαση στις μάχιμες μονάδες. Και αυτό κάνουμε», τόνισε ο κ. Παναγιωτόπουλος, ο οποίος όταν ρωτήθηκε από τον κ. Παπούλια αν θα φέρει και οικονομία το εγχείρημα αυτό, απάντησε ότι θα υπάρξουν σημαντικές εξοικονομήσεις δαπανών.
Πηγή: skai.gr