Κλείσιμο

Κοππά: Επιβεβλημένη η συνεργασία χωρών του νότου της ευρωζώνης

Επιβεβλημένη η συνεργασία χωρών του νότου της ευρωζώνης είπε στον ΣΚΑΪ η Μαριλένα Κοππά, ευρωβουλευτής ΠΑΣΟΚ.

Όπως είπε, κάθε χώρα βίωσε ξεχωριστά την τραγωδία της χωρίς να γίνει καμία προσπάθεια να συζητήσει με άλλες χώρες που έχουν παρόμοια προβλήματα. Αιτία γι αυτό , είπε, είναι ότι καμία χώρα δεν προκάλεσε μια συζήτηση για τη δημιουργία ενός μετώπου γιατί καμία δεν ήθελε να ταυτιστεί με την άλλη καθώς νόμιζαν ότι αν μπουν στο κάδρο μαζί με άλλους χειροτερεύει η δική τους θέση.

Ανέφερε επίσης ότι ευρωβουλευτές του νότου έχουν φτιάξει ένα μπλοκ συνεργασίας στο οποίο έχουν προσχωρήσει και διανοούμενοι με στόχο να υποχρεώσουν τις ηγεσίας των χωρών να κάτσουν σε ένα τραπέζι και να συζητήσουν μια κοινή θέση .

Στη Κύπρο – είπε - είδαμε πολλά ταμπού να καταρρέουν και σε καμία περίπτωση δεν πρόκειται για μεμονωμένη λύση, όπως πήγε να την παρουσιάζει ο πρόεδρος του γιούρογκρουπ κ. Ντάισεμπλουμ .

Τόνισε ακόμα ότι το φύλλο συκής της εγγύησης των 100 χιλιάδων ευρώ για τις καταθέσεις δεν πρέπει να αποκοιμίζει από την επίθεση που δέχεται το τραπεζικό σύστημα του νότου. Στόχος όπως εκτίμησε να ωφεληθεί ο βορράς όπως φαίνεται αυτή τη στιγμή και από τα γερμανικά ομόλογα που έχουν μηδενικά επιτόκια. «Είναι σα να αγοράζεις θυρίδα» κατέληξε χαρακτηριστικά.

Πηγή: skai.gr