Βενιζέλος: Η ευρωζώνη επέλεξε την Κύπρο ως «πεδίο τιμωρίας και συνετισμού»

Την πεποίθηση ότι η ευρωζώνη επέλεξε την Κύπρο ως «πεδίο ‘τιμωρίας και συνετισμού’» εξέφρασε ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, Ευάγγελος Βενιζέλος, σε γραπτή δήλωσε που εξέδωσε για το σχέδιο διάσωσης της Κύπρου που επικύρωσε τις πρωινές ώρες της Δευτέρας το Eurogroup.

«Οι λόγοι δεν είναι χρηματοοικονομικοί και δημοσιονομικοί, αλλά πρωτίστως συμβολικοί και η επιλογή αυτή έγινε παρά το κόστος που μπορεί να έχει για το ευρωπαϊκό χρηματοοικονομικό σύστημα», συνεχίζει ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, επιρρίπτοντας ευθύνες για την εν λόγω απόφαση στους «γνωστούς συσχετισμούς, που έχουν στο επίκεντρό τους τη Γερμανία».

Τέλος, ο κ. Βενιζέλος σημειώνει ότι ανήμερα της 25ης Μαρτίου ο κυπριακός λαός «βιώνει με ακραίο τρόπο τη μετατροπή μιας τραπεζικής και δημοσιονομικής κρίσης σε εθνική δοκιμασία», προσθέτοντας μάλιστα ότι η νομισματική ένωση «αποδείχθηκε ανίκανη να συνεκτιμήσει όλες τις παραμέτρους της κυπριακής κρίσης», μολονότι η διεθνής υπόσταση και η ασφάλεια της Μεγαλονήσου θα «έπρεπε [...] να είναι και θεμελιώδης προτεραιότητα της Ευρώπης».
Πηγή: Newsdesk ΣΚΑΪ