Κλείσιμο

Εκπρόσωπος Ρεν: «Δεν υπάρχουν επιβεβαιωμένες συναντήσεις στις Βρυξέλλες» για Κύπρο

«Αυτή τη στιγμή δεν υπάρχουν επιβεβαιωμένες συναντήσεις στις Βρυξέλλες αυτό το Σαββατοκύριακο», διαμηνύει μέσω του λογαριασμού του στο Twitter ο Σάιμον Ο’ Κόνορ, εκπρόσωπος του επιτρόπου Οικονομικών και Νομισματικών Υποθέσεων Όλι Ρεν, θέτοντας ουσιαστικά εν αμφιβόλω το ενδεχόμενο σύσκεψης του Eurogroup την Κυριακή.

Σύμφωνα με προγενέστερες πληροφορίες, οι υπουργοί Οικονομικών της ευρωζώνης θα συνεδρίαζαν την Κυριακή προκειμένου να εξετάσουν εκ νέου το ζήτημα της Κύπρου.

Παρά ταύτα, όπως μεταδίδει το Αθηναϊκό Πρακτορείο, η σύσκεψη του Eurogroup ενδέχεται να αναβληθεί για την Δευτέρα, καθώς θα πρέπει πρωτύτερα να επιτευχθεί συμφωνία μεταξύ της Λευκωσίας και της τρόικα για φορολόγηση των καταθέσεων της Τράπεζας Κύπρου, αλλά και να υπερψηφισθεί το σχετικό νομοσχέδίο από τη Βουλή.

Ο κ. Ο’ Κόνορ σημειώνει πως επί του παρόντος «βρίσκονται σε εξέλιξη εντατικές συνομιλίες σε πολλά επίπεδα» αναφορικά με το κυπριακό ζήτημα.

«Είμαστε κοντά σε συμφωνία με την τρόικα», δήλωσε νωρίτερα ο κύπριος υπουργός Οικονομικών, Μιχάλης Σαρρής, μετά την ολοκλήρωση του πρώτου γύρου συναντήσεων με την αντιπροσωπεία της τριμερούς.

Εάν οι δύο πλευρές καταλήξουν σε συμφωνία αναφορικά με την υπόθεση δασμολόγησης των καταθέσεων της Τράπεζας Κύπρου, τότε το σχετικό νομοσχέδιο αναμένεται να κατατεθεί εντός της ημέρας στη Βουλή, με τη διαδικασία του κατ’ επείγοντος.

Σε περίπτωση που δεν γεφυρωθούν οι διαφορές μεταξύ των δύο πλευρών, ο πρόεδρος Νίκος Αναστασιάδης θα μεταβεί στις Βρυξέλλες, συνοδευόμενος από πολιτικούς αρχηγούς, προκειμένου να παρουσιάσει τις θέσεις της Λευκωσίας σους ευρωπαίους εταίρους της χώρας.
Πηγή: Newsdesk ΣΚΑΪ